EDUCATIE 12 septembrie 2011

Merele ajung în școli

de Monica Vrânceanu | 475 vizualizări

Peste 18.000 de elevi din județul Covasna vor beneficia de programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, în acest sens urmând a se realiza o finanțare totală de peste 600 de mii de lei.

Datele au fost oferite de către prefectul Gyorgy Ervin, acesta arătând că pe lângă fructele pe care le vor primi elevii, pentru anul școlar care tocmai a început este prevăzută şi organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri legate de legume, respectiv fructe, organizarea de concursuri tematice şi realizarea de broşuri, materiale didactice al căror scop este cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete.

Pentru anul şcolar 2011-2012 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 94 de zile de şcolarizare, începând cu 31 octombrie 2011. Numărul total al elevilor din clasele I-VIII din sistemul public şi privat care vor beneficia de programul „Fructe în şcoli” este de 1.623.857 la nivel național.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.