EDUCATIE 15 martie 2013

Medicii de familie propun ca elevii să nu fie notaţi la sport

de Székely Emőke | 530 vizualizări

Prin acest lucru ar dispărea nevoia părinţilor de a cere scutiri pentru copiii lor de frica notelor mici

Zeci de părinţi se prezintă la medicul de familie pentru a cere scutire de la ora de sport pentru copii. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Covasna, Lucia Șereş, spune că motivul principal este frica părinţilor ca nota de la ora de educaţie fizică să nu strice media copiilor.

„Cea mai bună soluţie ar fi ca elevii să nu primească note la ora de sport, astfel ar putea fi motivaţi. Copiilor le face plăcere să alerge, să se joace, dar sunt stresaţi de normele prea grele pe care nu toţi le pot efectua. Dacă nu s-ar da note la educaţie fizică, cred că nu ne-am confrunta cu această problemă a scutirilor” – a declarat Lucia Șereş. Medicul spune că problema o constituie percepţia părinţilor, care pe lângă lipsa mişcării, nici nu au grijă de alimentaţia sănătoasă a copiilor. „Dacă un copil are burtă, este supraponderal, părinţii spun că arată bine, iar dacă este mai sprinten şi mai subţire, spun că este foarte slab şi trebuie îndopat pentru a se îngrăşa. Părinţii, dar nici grădiniţele nu au grijă ca cei mici să aibă parte de o alimentaţie sănătoasă, am văzut la unităţi de învăţământ preşcolar cum înainte de a pleca de la grădiniţă, copilul primeşte corn cu ciocolată, ciocolată sau napolitană în loc de un fruct. Din moment ce adultul îi oferă copilului dulciuri, normal că acela nu va dori să mănânce un fruct” – este de părere medicul de familie.

Dr. Șereş doreşte să facă o propunere Inspectoratului Școlar al judeţului Covasna cu privire la problema scutirilor şi le va cere celor vizaţi să renunţe la notarea elevilor la disciplina Educaţie fizică şi sport.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.