EDUCATIE 14 martie 2018

Magistrații covăsneni s-au întors la școală

de Iulia Drăghici - Taraș | 737 vizualizări

Peste 1000 de elevi au participat la un program interactiv de educație juridică unde profesori au fost chiar judecători sau procurori din județ

Peste 1000 de elevi din mai multe școli din județul Covasna au participat, în perioada 5 – 9 martie a.c. la Săptămâna Educației Juridice. La acțiunile interactive au fost prezenți, în 18 școli, 10 specialiști în domeniul juridic, judecători, procurori, avocați sau notari publici.

„Este un proiect care în județul nostru s-a derulat cu implicarea directă a magistraților, avocaților, notarilor, a juriștilor în general. Alături de noi au fost 4 procurori, 3 judecători, un avocat, un notar public și un jurist. Săptămâna trecută aceștia au participat în 18 școli din județ la activități directe, interactive, cu elevii. Asta înseamnă că peste 1.000 de elevi din județul nostru, din ciclul gimnazial și liceal au avut posibilitatea să se întâlnească în mod direct cu procurori, judecători, avocați și așa mai departe. Eu aș vrea să le mulțumesc public acestor persoane care au desfășurat activ aceste activități în calitate de voluntari, mai ales că, știți, ei sunt totuși destul de ocupați”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, care a coordonat proiectul, Victor Sibianu.

Acesta a spus, de asemenea, că evenimentul a fost inițiat în noiembrie, când a mai avut loc o astfel de inițiativă, dar, la solicitarea școlilor, programul s-a reluat și este în plină desfășurare.

„Unele activități vor continua pentru că nu am reușit să acoperim toate școlile care s-au anunțat că doresc o astfel de activitate, astfel că și în săptămâna asta se mai continuă și o să mai continuăm pe tot parcursului anului școlar, însă activitatea intensă, în care au fost implicate atâtea persoane a fost săptămâna trecută. Intenționăm de asemenea să avem o discuție comună în care să analizăm feedback-ul și să vedem rezultatele concrete”, a mai spus inspectorul Victor Sibianu.

La baza proiectului Săptămâna Educației Juridice, organizat la nivel național de regulă în luna noiembrie, stă un parteneriat între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Curtea Superioară a Magistraturii și Ministerul Justiției.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.