EDUCATIE 23 aprilie 2013

Maestrul Gheorghe Zamfir, întâlnire cu elevii din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 963 vizualizări

Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) și Grupul Școlar Constantin Brâncuși au sărbătorit ieri Ziua Cărții alături de maestrul naiului, Gheorghe Zamfir.

Maestrul Zamfir a mers întâi la CNMV, unde a fost întâmpinat de majoritatea elevilor și profesori și unde i s-a făcut cunoștință cu olimpicii liceului și cu elevii activi, implicați în diverse acțiuni și cu rezultate la competițiile școlare. Gheorghe Zamfir le-a vorbit tinerilor despre anii săi de școală și a depănat în special amintiri din studenție, iar apoi, după ce i s-a cântat La Mulți Ani! de ziua sa onomastică, le-a cântat elevilor trei piese la nai, acompaniat fiind la pianină de maestrul Cristian Micșunescu. De la CNMV, Gheorghe Zamfir a ajuns la elevii de la Grupul Școlar Constantin Brâncuși; acestora le-a vorbit nu doar despre amintirile sale din tinerețe, ci inclusiv despre artistul Brâncuși, arătându-se bucuros de faptul că în Sfântu Gheorghe există o școală care poartă numele renumitului sculptor.

Maestrul Gheorghe Zamfir se va întâlni astăzi cu copiii de la Grădinița Csipike, unde va avea loc lansarea volumului „Povești cu Zamfir”, urmând ca joi seară să urce pe scena Teatrului, în cadrul unui concert alături de un taraf popular. Evenimentul care închide prima ediţie a Festivalului Zamfir va fi înregistrat și transmis de către Televiziunea Română.

Gheorghe Zamfir la Constantin Brancusi aprilie 2013 - 1

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.