EDUCATIE 29 septembrie 2020

Liceul „Mircea Eliade” și alte clase din mai multe școli, în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 2975 vizualizări

Cursurile se vor derula exclusiv în regim online în perioada 30 septembrie – 9 octombrie la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, adică după scenariul roșu. Măsura a fost luată după ce un profesor al școlii, care a avut ore la mai multe clase, a fost depistat cu COVID-19, informează IȘJ Covasna. Pe lângă această unitate de învățământ, sunt și altele cu clase care vor avea ore online, după ce și alți profesori sau elevi au fost avut teste COVID-19 pozitive.

La nivelul Consiliului de Administrație așa s-a hotărât pentru că este un profesor confirmat bolnav, care a intrat în mai multe clase, că a avut ore, s-a întâlnit cu profesori. Erau împreună, chiar dacă aveau și mască. (...) Cum Eliade e un corp de clădire mai mare, atunci s-a luat această hotărâre la nivelul școlii pentru siguranță și prevenție (...) Mai sunt și alte situații, nu numai Eliade. Nu roșu tot, dar sunt și alte clase”, a spus, pentru Observatorul de Covasna,  inspectorul școlar general, Kiss Imre. 

„În urma adreselor Direcției de Sănătate Publică Covasna trimise Inspectoratului Școlar Județean Covasna vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică „față în față” pe o perioadă de 14 zile în următoarele unități de învățământ:

- Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului - în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice;

- Liceul Teoretic „Nagy Mozes” Tg. Secuiesc (clasele V-XII) - în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice;

- Liceul Tehnologic Economic „Berde Aron” Sf. Gheorghe – clasa a X - a C – în urma confirmării unui caz pozitiv în rândul elevilor;

– Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver“ Sf. Gheorghe - 2 grupe Waldorf și grupa ,,Napraforgó”, respectiv grupa „Napocska” - în urma confirmării unor cazuri pozitive în rândul cadrelor didactice În toate aceste unități procesul instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3.

Acestea vor dispune realizarea activităților obligatorii: curățenie, aerisire, dezinfecția curentă și terminală a spațiilor, respectiv clase, săli, holuri, toalete”, se arată într-o informare de presă transmisă marți seara de IȘJ.

La începutul săptămânii era anunțat că numărul școlilor din județul Covasna care în săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie ar fi funcționat după scenariul trei, adică al cursurilor derulate exclusiv online, era șapte, potrivit Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Acestea erau Liceul Tehnologic „Kós Károly” Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen" Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal Dalnic, Școala Gimnazială „Darkó Jenő” Dalnic și Școala Gimnazială Specială Olteni.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.