EDUCATIE 6 noiembrie 2018

Laborator de informatică și table interactive la „Mihail Sadoveanu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1835 vizualizări

Școala generală din Întorsura Buzăului așteaptă voturi în concursul „Țara lui Andrei”

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului participă la concursul de proiecte „Țara lui Andrei”. Prin inițiativa propusă, unitatea de învățământ își dorește crearea unui laborator performant de informatică, dar și achiziționarea de table interactive. Toate acestea vor deveni realitate dacă proiectul adună suficiente voturi din partea comunității în competiția „RO SMART în Țara lui Andrei”. Voturile se înregistrează pe www.taraluiandrei.ro/ro-smart până cel târziu în 15 noiembrie.

Votează aici! Dupa ce se deschide pagina de mai jos (foto stânga), ești pe secțiunea „Votare”, apoi caută proiectul școlii Mihail Sadoveanu Întorsura Buzăului (foto dreapta).

Elevul viitorului este un elev SMART. Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” își dorește un elev  care să învețe mai flexibil, mai eficient, mai atractiv, mai relevant. Proiectul „2018 SMART Sadoveanu" poate aduce un laborator de informatică performant și table interactive ce vor facilita un traseu educațional optimizant. Votați proiectul nostru pentru o școală SMART! Școala își propune un viitor pragmatic pentru elevii săi. Hai să construim un viitor SMART pentru copiii noștri!”, a transmis directoarea Școlii Generale „Mihail Sadoveanu”, Luminița Bobeș.

Prin proiectul 2018 SMART SADOVEANU, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” își dorește „creşterea efectivă şi eficientă a calităţii şi atractivităţii procesului instructiv educativ prin intermediul tehnologiilor informaţionale. (...) Proiectul îşi propune crearea unei rampe de lansare pentru realizarea unor activităţi creative şi stimulative pentru elev şi prin elev. Intrinsec îşi propune să folosească din plin tehnologia, nu în scop de utilizare a unor dispozitive inteligente, ci în acela de a crea medii propice creşterii motivaţiei elevilor de a învăţa şi creşterii gradului lor de independenţă în moduri deschise, interconectate şi marcate de conţinut din ce în ce mai bogat. Educaţia inteligentă este orientată mai mult asupra elevilor și conținuturilor decât asupra dispozitivelor, mediul de învățare devenind mai eficient şi angajant. Deci argumentăm că SMART SADOVEANU este un proiect smart”, arată și descrierea proiectului.

Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzăului este unitatea şcolară cu cel mai mare efectiv de elevi din zona Buzaielor, 1.222 de copii fiind înscrişi la începutul anului şcolar 2018-2019 în cele 4 structuri subordonate.  

În concursul „Țara lui Andrei” sunt înscrise în total 178 de proiecte. La categoria Educație mai sunt înscrise încă două proiecte din județul Covasna, unul din Baraolt - Roboklub Barót, pentru înființarea unui cerc educativ de construire și programare a roboților, iar celălalt, tot din Întorsura Buzăului, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, prin care școala dorește achiziționarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

Programul „Țara lui Andrei”, finanțat de OMV Petrom, revine cu o competiție națională de proiecte SMART, prin care se dorește sprijinirea inițiativelor care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunități sustenabile în România.

Valoarea totală a fondurilor puse la bătaie în noua campanie din Țara lui Andrei se ridică la 400.000 de euro.

Sesiunea de votare se derulează în perioada 2 – 15 noiembrie a.c.. Potrivit calendarului evenimentului, finalistele vor fi anunțate în 19 noiembrie, iar în perioada 20-23 noiembrie va avea loc evaluarea proiectelor finaliste, printr-o prezentare susținută în fața unui juriu. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în 24 noiembrie.  

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.