EDUCATIE 4 iunie 2013

Judeţul Covasna are destule locuri la grădiniţe

de Monica Vrânceanu | 694 vizualizări

Numărul de locuri aprobat pentru tot judeţul este de aproximativ 8.000

În această perioadă au loc înscrierile la grădiniţe, iar potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, deocamdată nu există probleme legate de insuficienţa locurilor.

Inspectorul şcolar general Keresztély Irma ne-a declarat că înscrierile în grupa mică şi reînscrierile copiilor în grupele următoare au început deja de câteva zile, urmând să se finalizeze pe 21 iunie.

„Nu avem semnale că nu ar fi suficiente locuri şi sperăm ca situaţia să se menţină aşa. Pe baza solicitărilor venite de la grădiniţe s-a întocmit un plan, iar numărul de locuri aprobat pe tot judeţul, cu toate grupele aferente sistemului pre-şcolar, este de aproximativ 8.000. Din informaţiile noastre, este un număr care acoperă necesarul, dar situaţia finală o vom vedea după 21 iunie, când se va finaliza procesul”, a declarat Keresztély.

La rândul său, inspectorul școlar de învățământ pre-primar al județului pe linia română, Adriana Mihalache, susţine că în acest an nu s-au semnalat probleme legate de numărul locurilor, spre deosebire de anii trecuţi.

„Înscrierile decurg bine, nu avem semnale că ar fi fost cineva refuzat sau că nu s-ar fi găsit locuri pentru copii”, a spus Mihalache.

Dacă în alte judeţe ale ţării există probleme legate de numărul prea puţin de locuri din grădiniţe, reprezentanţii IŞJ Covasna au spus de mai multe ori că la noi situaţia este diferită. Scăderea numărului de elevi, semnalată an de an, nu este cauzată numai de abandonul şcolar sau de plecarea familiilor peste hotare, ci inclusiv de scăderea natalităţii, ceea ce afectează întregul sistem de învăţământ, inclusiv grădiniţele.

Teme articol: gradinite covasna
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.