EDUCATIE 1 iulie 2020

IȘJ Covasna: peste 550 de contestații la Bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1794 vizualizări

Numărul contestațiilor la prima sesiune de Bacalaureat din 2020 se ridică la 556 în județul Covasna, anunță Inspectoratul Școlar Județean. Cele mai multe sunt la Limba și literatura română, 267.

La proba scrisă la a profilului (istorie/matematic) s-au înregistrat 137, la proba la alegere au fost 90 de elevi nemulțumiți de nota primită și limba maternă, 62.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 în județul Covasna, este de 60.89%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 68.44%, iar din sesiunile anterioare, 29.30%. În această sesiune rata de promovare a crescut cu 2,48%, față de 58.41 %, procent de promovare obținut înainte de contestații în sesiunea iunie – iulie 2019.​

De menționat este că la acest examen au promovat 808 candidați, dintr-un total de 1.327 candidați prezenți. Dintre aceștia,733 candidați sunt din promoția curentă, iar 75 candidați sunt din promoțiile anterioare. În plus, 63 de candidați au absentat, iar 3 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Candidații au completat semnat și depus ori transmis electronic, pe lângă contestație, și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Și anul trecut s-a înregistrat un număr mare de contestații, 423, cele mai multe tot la limba și literatura română.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.