EDUCATIE 9 februarie 2021

Invitație pentru învățători: program gratuit de educație financiară prin poveste pentru copii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1459 vizualizări

Primul program online de educație financiară prin poveste pentru copii, Business Kid Online, este accesibil și învățătorilor din județul Covasna. Astfel, cei care doresc să beneficieze de acesta nu trebuie decât să se înscrie pe site-ul proiectului inițiat de Asociația Happy Moms: http://bit.ly/BusinessKidOnline. Etapa de înscriere mai este deschisă încă două săptămâni, ne-au informat organizatorii. 

Programul Business Kid este adresat învățătoarelor și elevilor acestora cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, care își doresc să înțeleagă mai bine noțiuni de educație financiară. Recent a fost lansată varianta online a proiectului. Cei care se înscriu pe site-ul amintit, beneficiază de un pachet care are șase episoade de tip podcast (înregistrare audio cu vocea unui copil, care explică noțiuni cum ar fi: Antreprenor vs. Angajat, Taxe și impozite, Responsabilitate socială, Sustenabilitate, Împrumuturi și dobândă, Curs de schimb), un e-book de educație financiară pentru adulți, pentru a putea astfel să  îi însoțească pe micuți în călătoria lor spre a înțelege mai bine banii, șase fișe de exerciții, dar și trei ateliere online (webinarii). 

Asociația Happy Moms și-a propus inițial ca programul Business Kid Online să se adreseze în mod gratuit unui număr de 1.250 de elevi și 50 de cadre didactice din Brașov, Cluj, Alba Iulia și Făgăraș. Însă, văzând interesul crescut al părinților și cadrelor didactice din alte zone, coordonatorii au decis să extindă posibilitatea și spre alte persoane interesate, mai ales că în prezent totul se derulează online. 

Este important de menționat că programul se adresează în special cadrelor didactice, care pot disemina materialele la clasă, în ritmul propriu. 

Ne dorim ca cei înscriși în programul Business Kid să se bucure de toate informațiile pe care le-am inclus în program și să parcurgă programul până la final, pentru a beneficia de schimbările pozitive pe care acesta le aduce în viețile copiilor, dar și ale familiilor lor”, transmit organizatorii, pe site-ul programului, http://businesskid1.happymoms.ro/

Asociația Happy Moms, înființată în anul 2014 în Brașov de către lector univ. dr. Dana Lupșa, a început în 2016 o serie de ateliere, în școlile brașovene, la care au participat 1.000 de copii, pe tema antreprenoriatului social. 

În urma activităților, s-a constatat necesitatea unui program despre educație financiară pentru copii. 

Așa s-a născut cartea „Aventurile lui Mimi”, care spune povestea unei fetițe care învață cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Mai departe, cartea s-a transformat într-o piesă de teatru, cu actori copii, care a fost jucată în fața a peste 800 de elevi din 5 orașe. Apoi, elevii au participat la o serie de ateliere susținute de către voluntarele Asociației Happy Moms pentru a aprofunda ceea ce aflaseră de la Mimi. 

În 2020, proiectul Business Kid a primit finanțare din partea Raiffeisen Comunități care susține acest program gratuit. 

Așadar, cei interesați se pot înscrie accesând link-ul http://bit.ly/BusinessKidOnline

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.