EDUCATIE 7 noiembrie 2017

Întorsurenii, față în față cu „autismul virtual”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1461 vizualizări

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” va fi gazda unei conferințe despre sănătate psihică a copiilor

La invitația și sub coordonarea Asociației pentru Mediu și Comunitate din Întorsura Buzăului, psihologul clinician Marius Teodor Zamfir va susține sâmbătă, 11 noiembrie a.c., conferința „Genetica, neurologia și psihologia dezvoltării copilului – de la stimulare corespunzătoare la «autism virtual»”. Evenimentul va avea loc la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, începând cu ora 18:00.

„Tematica propusă vine să aducă în atenția participanților un aspect extrem de important, necesar copiilor secolului al XXI-lea- dezvoltarea lor armonioasă, ca viitori adulți, capabili să își gestioneze emoțiile, să interacționeze eficient cu cei din jurul lor, să își întemeieze familii, cultivând valorile universal-valabile: cinstea, responsabilitatea, buna-cuviință, respectul, empatia, solidaritatea etc. Tehnologia modernă, timpul (prea scurt) dedicat copiilor de către părinți, „viteza” cu care evoluează lucrurile, accentul pus pe „material” și nu pe „spiritual” completează tabloul unei societăți care tinde spre degradare. Nu este posibilă existența unei societăți sănătoase fără caractere sănătoase și frumoase!

În școală întâlnim tot mai mulți copii cu dificultăți majore de menținere a atenției, lipsa contactului vizual, probleme de autonomie personală, dificultăți în înțelegerea limbajului receptiv și expresiv, dificultăți în exprimarea verbală, sau chiar deficit intelectual. Foarte mulți părinți au reticențe majore în a recunoaște că fiul/fiica întâmpină dificultăți dintre cele enumerate mai sus. Ca și dascăli, suntem datori să aducem informații pertinente despre aceste fenomene și să încercăm să îl sprijinim pe elevul aflat în dificultate”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Bularca.

Evenimentul este unul deschis, cu  intrare liberă.

„Așadar, așteptăm să ni se alăture părinți, bunici, elevi, studenți, cadre didactice care interacționează cu astfel de copii, sau care își doresc să sprijine acțiunile comune de prevenire și combatere a fenomenelor de autism”, mai transmite Maria Bularca.

Conferința este o activitate din cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă într-o societate care prețuiește caracterul”, inițiat de Asociația pentru Mediu și Comunitate, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Primăria Orașului Întorsura Buzăului. Coordonatorul proiectului este profesoara Daniela Băncilă. Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Covasna.

Psihologul Marius Teodor Zamfir este, încă din 2007, coordonatorul Centrului „Sfântul Mihail pentru copii cu autism” din cadrul Fundației „Copii în Dificultate” din România. Acesta este de asemenea fondatorul Asociației pentru Sănătatea Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov”. Marius Teodor Zamfir este membru al Institutului de Psihologie Judiciară din anul 2013. În același an, psihologul conferențiar s-a înscris și din Tabloul Experților Psihologi, cu specialitatea de psihologie clinică și psihologie judiciară.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.