EDUCATIE 2 august 2012

Interes scăzut pentru meditațiile gratuite

de Székely Emőke | 489 vizualizări

Prea puțini elevi frecventează meditațiile gratuite pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat. Deși mai mult de jumătate din absolvenții de liceu nu au trecut examenul maturității, nici acum, pe ultima sută de metri nu îi interesează să meargă la meditațiile organizate de școlile din județ. Cea mai mare nevoie de câteva ore în plus o au absolvenții grupurilor școlare, dar elevilor nici prin gând nu le trece să învețe. La Grupul Școlar „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe în loc de 80 de elevi, câți au picat la examenul de matematică, la meditații vin doar 4-5.

Problema dezinteresului elevilor față de carte a fost subliniată și de către inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma. Ea spune că nici la meditațiile organizate în timpul anului școlar elevii nu au arătat interes față de carte. De altfel, Ministerul Educației a emis pachete de lecții din care profesorii să le predea elevilor în această perioadă. Să predea dacă au cui...

La terasele din oraș însă sunt destui absolvenți de liceu fără Bac-ul luat, se pare că dezinteresul este valabil doar pentru carte, nu și pentru alte activități de vară. Andrea și Lóránd sunt doi absolvenți care se potrivesc leit tipologiei prezentate mai sus. Nu au reușit să ia examenul de bacalaureat, dar stau în parc cât e ziua de lungă. Ei spun că mai învață seara câte un pic, dar nu cred că vor reuși la bac nici la toamnă. Iar dacă oricum știu că nu vor reuși, de ce să își petreacă timpul lângă carte când afară e cald, frumos, iar distracția e la tot pasul?

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.