EDUCATIE 21 martie 2019

Inițiativă inedită la „Mircea Eliade” pentru promovarea stilului de viață sănătos

de Iulia Drăghici - Taraș | 1998 vizualizări

Liceeni întorsureni primesc provocări de la profesori, iar ei fac dovada cu poze pe Facebook

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a lansat luna aceasta un program inedit de educație pentru un stil de viață sănătos. Este vorba despre GAS – Gașca Amuzantă și Sănătoasă, un proiect gândit și implementat de trei profesori ai liceului, prin care se transmit elevilor diverse provocări din diferite domenii – totul pentru promovarea obiceiurilor benefice pentru trup și suflet.

Au îmbinat pasiunea liceenilor pentru tehnologie și rețele de socializare, cu provocările de echipă și nevoia adoptării unui stil de viață sănătos și așa s-a născut programul GAS – o inițiativă pentru deprinderea unor obiceiuri de viață cu beneficii pe termen lung. Astfel, provocările de până acum s-au centrat, pornind de la fotografia de grup, pe  Ziua Fructelor, Ziua Apei, Ziua Fructelor și Apei  sau Ziua Sandvișului făcut acasă.

Ideile și implementarea aparțin profesorilor Corina Nițu-György, Mihaela Mitrea și Cătălin Lungu.

„Ideea a pornit de la dorința de a-i învăța pe elevi nu doar conținuturi teoretice, dar și de a-și dezvolta abilități de viață noi, durabile și cu beneficii pe termen lung. Astfel, elevii trebuie să urmărească postarea de pe grup, să se consulte cu colegii și să reușească să determine întreaga clasă să răspundă provocării pe ziua respectivă. Noi știm că au făcut asta după ce postează o fotografie cu întreaga clasă pe grupul de Facebook al liceului. De asemenea, un alt obiectiv al programului este dezvoltarea spiritului de echipă și a legăturii dintre elevi”, ne-a spus unul dintre cei trei coordonatori ai programului, profesoara Corina Nițu – György.

Aceasta a punctat că programul are și legătură cu materia de clasa a XI-a de la Biologie, dar mai ales cu dorința de a face ceva nou cu impact asupra obiceiurilor alimentare și nu numai, „ceva în plus, mai aproape de nevoile de bază”.

Provocările se adresează tuturor elevilor liceului, însă până acum s-au angrenat doar 7 clase.

Totuși, programul este încă abia la început, spun coordonatorii, care punctează că acesta mai are două etape, care acum sunt în lucru.

„Ideea este de a atinge niște obiective mai cuprinzătoare «body-mind and spirit»”, a punctat Corina Nițu-György.

Programul GAS se va implementa pe parcursul lunilor martie și aprilie.

Sursă foto: Facebook/ Liceul Teoretic Mircea Eliade

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.