EDUCATIE 9 iunie 2013

Începe Bac-ul

de Székely Emőke | 671 vizualizări

Astăzi încep probele orale ale sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat

Aproape 1.700 de elevi din judeţ încep astăzi probele orale de bacalaureat. Din cauza faptului că în jur de 600 de elevi care au terminat anul acesta liceul nu s-au înscris la examen, Inspectoratul Școlar al Județului Covasna a reorganizat comisiile de examinare.

La Întorsura Buzăului, de exemplu, IȘJ a solicitat aprobare specială pentru constituirea comisiei, pentru ca elevii din acest oraș să poată susține examenul acasă. „Legea spune că este nevoie de 250 de elevi pentru a avea o comisie. La Întorsura Buzăului s-au înscris 204, motiv pentru care am cerut aprobare de la București pentru această comisie. Ar fi fost greu pentru acești elevi să se deplaseze în altă localitate pentru examen, așadar aceasta a fost soluția cea mai bună” – ne-a declarat inspectorul responsabil cu examenul de bacalaureat din cadrul IȘJ Covasna, Farkas Csaba.

La Sfântu Gheorghe sunt 3 comisii de examinare: la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și Grupul Școlar „Berde Áron”. De asemenea, sunt subcomisii la Liceul „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt, la Liceul teoretic „Székely Mikó” și Liceul Reformat. Elevii de la Liceul de Artă „Plugor Sándor” vor susține examenul la „Mikes”, iar la „Berde Áron” vor susține Bac-ul cei de la grupurile școlare „Constantin Brâncuși”,  „Puskás Tivadar” și „Kós Károly”.

La Târgu Secuiesc vor fi două centre de examinare, la Liceul Teoretic „Nagy Mózes”, aici vor susține examenul și elevii de la Liceul Pedagogic „Bod Péter” și cei de la Liceul Reformat, celălalt centru va fi la Grupul Școlar „Apor Péter”, unde aparțin și elevii de la Grupul Școlar „Gábor Áron”, precum și cei de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” de la Covasna. Aceștia din urmă vor da examenul acasă, unde există o subcomisie.

Bacalaureatul începe cu proba orală la Limba și Literatura Română, apoi urmează cea la Limba și Literatura Maternă, Competențe PC și o limbă străină.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.