EDUCATIE 20 iunie 2022

Încep probele scrise la Bacalaureat; sunt înscriși peste 1.000 de elevi covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 755 vizualizări

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022, la Limba și literatura română, are loc luni, 20 iunie. În județul Covasna sunt așteptați să participe la examen 1.076 de candidați, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). 

Probele scrise se vor derula în 5 centre de examen și 4 subcomisii, iar evaluarea lucrărilor se va desfășura în două centre de evaluare.

Candidații vor fi prezenți în săli până la ora 8:30, proba scrisă începând la ora 9:00. Durata elaborării lucrării scrise este de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către candidați. 

În cazul tentativei de fraudă, candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Succes tuturor candidaților și celor implicați în desfășurarea acestui examen!”, a transmis IȘJ într-un comunicat de presă. 

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au loc în perioada 20-23 iunie, astfel: 

• 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E. a) — proba scrisă; 

• 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E. c) — proba scrisă; 

• 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E. d) — proba scrisă;

• 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E. b) — proba scrisă. 

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 27 iunie 2022 (până la ora 12.00), iar depunerea contestațiilor se face în intervalul orar 12.00—18.00.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 1 iulie 2022.

Prima sesiune de bacalaureat de anul acesta a început luni, 6 iunie, cu probele care evaluează competențele candidaților (competențele lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A; lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B; lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C; competențe digitale — proba D). 

Rata de promovabilitate în județul Covasna la prima sesiune a bacalaureatului de anul trecut a fost de 65,16%.

Sursa foto: playtech.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.