EDUCATIE 25 iunie 2020

Încă un elev covăsnean eliminat de la Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1455 vizualizări

Încă un elev din județul Covasna a fost dat afară de la Bacalaureat pentru că a fost prins în timp ce copia la ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Covasna, „pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat care nu are dreptul să se prezinte la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”.

La nivel național, pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 59 de candidați.

La ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării au participat 1179 de elevi din cei 1214 candidați înscriși. 

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IȘJ Covasna.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.

Alți doi elevi covăsneni au fost dați afară din examen pentru tentativă de fraudă luni, în cadrul primei probe susținute, cea de Limba și literatura română. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.