EDUCATIE 8 august 2017

În toamnă începe Marea Voluntariadă

de Iulia Drăghici - Taraș | 942 vizualizări

Tinerii covăsneni se pot înscrie la Olimpiada voluntarilor, cel mai mare concurs de voluntariat adresat liceenilor, în urma căruia va fi desemnat „cel mai activ voluntar din județ”

Județul Covasna este prezent în lista celor cinci județe care participă, în perioada septembrie – octombrie a.c., la Olimpiada voluntarilor liceeni.

„Marea Voluntariadă” va avea loc în perioada 11 septembrie – 13 octombrie 2017, va fi adresată liceenilor din cinci județe – Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea și va include, în afara competiției, și dezvoltarea de cluburi de voluntariat locale pentru liceeni. Competiția este organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Competiția de voluntariat este deschisă oricărui tânăr cu vârsta de până în 35 de ani din cele cinci județe, care dorește să își folosească timpul, energia și creativitatea în sprijinul comunității din care face parte.

În competiție se pot înscrie tinerii care fac parte dintr-o echipă locală de tineri formată din minim trei persoane. Ulterior înscrierii, aceștia își aleg oportunitățile de voluntariat prezentate pe website-ul competiției – www.mareavoluntariada.ro –, comandă KIT-ul aferent oportunității de voluntariat și realizează activitatea respectivă astfel adunând puncte pentru județ.

În final, tinerii pot fi desemnați cei mai activi voluntari din județ, premiu oferit în cadrul unei Gale de premiere ce va avea loc în fiecare județ participant. De asemenea, în urma strângerii de puncte, unul dintre cele cinci județe va putea câștiga competiția.

Marea Voluntariadă mai include și dezvoltarea a cinci cluburi de voluntariat locale pentru liceeni pentru continuarea activităților de voluntariat începute cu ocazia acestei competiții. Tinerii interesați de competiție se pot înscrie accesând următorul link: https://goo.gl/mKg43Z.

„Cu ocazia acestui proiect ducem voluntariatul la un alt nivel, unul competitiv care cu siguranță că îi va stimula pe tineri să se implice mai mult în viața comunităților lor. Este o competiție în care, pe lângă faptul că aduni puncte pentru județ, ajungi să și ajuți persoane sau grupuri de persoane în nevoie sau să rezolvi problemele simple ale comunității din care faci parte. Sperăm ca județele să aibă cât mai multe echipe și astfel implicarea în comunitate a tinerilor să fie semnificativă”, transmite coordonatorul competiției la nivel național, Bogdan Istrate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.