EDUCATIE 22 noiembrie 2012

În învățământ nu se fac angajări. Deocamdată...

de Székely Emőke | 712 vizualizări

In invatamant nu se fac angajariDacă în sistemul sanitar au început să se facă angajări, nu același lucru se poate spune despre învățământ, unde posturile sunt în continuare blocate.

Inspectoratul Școlar al Județului Covasna a centralizat datele cu privire la posturile libere din școlile din județ și a înaintat o solicitare Ministerului Educației pentru aprobarea a 98 de angajări. Deocamdată nu au primit niciun răspuns, așadar nu se știe când va avea loc deblocarea posturilor. Inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, spune că are informații de la minister potrivit cărora se vor aproba 630 de angajări la nivel național, însă nu se știe cum vor fi împărţite acestea pe județe.

„Trebuie precizat faptul că nu este vorba de personal didactic, însă câteodată lipsa personalului auxiliar poate de asemenea periclita buna desfășurare a activității unei școli. Dacă bucătăreasa de la o grădiniță iese la pensie, nu mai are cine să gătească prânzul copiilor, dacă nu sunt destule femei de serviciu, nu are cine să curețe sălile de curs, iar în cazul școlilor care și-au construit centrale de încălzire proprii, este nevoie de o persoană care să răspundă de buna funcționare a acestei centrale” – a declarat Keresztély Irma.

Teme articol: angajari invatamant
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.