EDUCATIE 2 septembrie 2021

În ce școli covăsnene se va mai lucra și după începerea anului școlar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1179 vizualizări

Sunt șase unități de învățământ din județul Covasna care se vor afla încă în timpul lucrărilor de reparații, modernizare sau construcții și după începerea anului școlar 2021/2022, potrivit unui raport al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe,  Grădinița cu program prelungit „Manócska” din Târgu Secuiesc, Școala Gimnazială „Máthé János” din Herculian, Școala Gimnazială „Jakabos Ödön” din Lunga, Școala Gimnazială „Apor István” din Sânzieni (cu Școala Primară Cașinu-Mic) și Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe sunt cele șase unități de învățământ cu lucrări de reabilitare începute și nefinalizate până la începerea anului școlar 2021-2022. 

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” se lucrează la clădirea internatului și în 7 clase din învățământul primar, după cum arată raportul citat. 

La Grădinița cu program prelungit „Manócska” din Târgu Secuiesc există termenul de 31 octombrie a.c. pentru finalizarea lucrărilor, iar până atunci activitatea acestor unități se va derula în clădirea Grupului Școlar „Gábor Áron”. 

La școala din Herculian se lucrează în 7 clase de învățământ primar, iar soluția găsită pentru a începe orele în format fizic este să se organizeze cursurile în două schimburi. „Asta e singura localitate unde cei de la gimnaziu vin după-masă, că n-au spațiu deloc, dar pentru o perioadă, până când vor finaliza extensia școlii, tocmai ca să încapă toată lumea”, a spus inspectorul general, Kiss Imre. 

Pentru că încă se lucrează și la Școala Gimnazială „Jakabos Ödön”, cei 16 elevi ai clasei primare și cei 14 copii din GPN Lunga vor frecventa cursurile în Căminul Cultural din Lunga. 

La Sânzieni se construiește o școală nouă, iar până va fi gata elevii vor învăța într-un spațiu lângă Biserica Romano-Catolică. 

Iar la Colegiul Național „Székely Mikó” sunt lucrări în aripa C-1B, unde învață clasele X-XI, iar până acestea se vor finaliza, elevii își vor desfășura activitatea în clădirea de pe strada Gábor Áron. 

Ici-colo mai sunt reparații mai mici, două, trei săli nefuncționale, dar elevii sunt repartizați în laboratoare și în alte săli, deci pot să meargă la școală”, a mai spus inspectorul școlar general. 

Rețeaua școlară de învățământ preuniversitar a județului Covasna este formată în anul școlar 2021/2022 din 302 unități de toate tipurile şi nivelurile de învățământ. La aceste școli vor învăța aproximativ 32.000 de elevi, înscriși în peste 1.660 de clase. 

În acest an școlar, 21% din unitățile școlare se află în mediul urban, iar restul (79%) în mediul rural. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.