EDUCATIE 28 mai 2013

Grădinițele din județ petrec la Festivalul Jocului și Cântecului pentru Copii [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 719 vizualizări

Peste 150 de copii de grădiniță au evoluat ieri pe scena Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, unde s-a desfășurat ediția 2013 a Festivalului Jocului și Cântecului pentru Copii. Preșcolarii au venit din grădinițele din Sfântu Gheorghe și cele din zonă, inclusiv Dobârlău, Mărcuș și Vâlcele.

Inspectorul școlar de învățământ pre-primar al județului pe linia română, Adriana Mihalache, ne-a declarat că Festivalul a fost creat pentru sărbătorirea Zilei Copiilor. Cei mici au prezentat dansuri și cântece, dar și costume care de care mai haioase, dintre acestea distingându-se mai ales costumele celor patru mici dansatori de la Grădinița din Araci, tradițional țigănești.

„Există o paletă largă a programului din Festival, acesta derulându-se în următoarele zile inclusiv în zonele Întorsurii Buzăului, Târgu Secuiesc și Covasna. Copiii sunt pregătiți de cadrele didactice, iar apoi prezintă diverse programe menite să contribuie la manifestările de 1 iunie. E o ocazie de a petrece împreună, de a se revedea, cu toate emoțiile specifice vârstei”, a spus Adriana Mihalache, menționând că, în total, în Festival sunt implicați aproape 500 de preșcolari din întregul județ.

În ceea ce privește populația preșcolară, inspectorul ne-a declarat că, în ultimii ani, aceasta urmează cursul descendent, ceea ce creează, evident, probleme la constituirea unor grupe. Mai mult, se pare că problema afectează întreg județul, nu doar o zonă anume a acestuia. Referitor la cadrele didactice de specialitate, Mihalache a spus că există încă foarte mulți tineri care aleg pedagogia, astfel că nu există probleme în acest sens; ba chiar nu există atâtea posturi libere câți tineri pedagogi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.