EDUCATIE 24 august 2017

Fraudă la proba de bacalaureat de astăzi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1262 vizualizări

O elevă din județ a fost surprinsă în timp ce copia la proba la alegere a profilului și specializării și sancționată corespunzător

O elevă din Târgu Secuiesc a fost eliminată de la proba de joi, 24 august, a examenului de bacalaureat - sesiunea de toamnă. Aceasta a fost prinsă când încerca să fraudeze examenul cu ajutorul unui dispozitiv conectat la telefonul mobil. Fata va mai putea să susțină examenul de bacalaureat abia peste doi ani.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Covasna, Kiss Imre, eleva asculta cu ajutorul dispozitivelor lecțiile înregistrate.

„Este vorba despre o elevă din Târgu Secuiesc. Cu un dispozitiv de ascultare pus într-o ureche asculta de la telefonul ascuns în haine o lecție înregistrată. Nu avea contact cu exteriorul, dar avea în telefon niște lecții înregistrate. A fost prinsă și acum este eliminată. Nu mai are voie să mai participe la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului, adică anul viitor deloc”, a declarat inspectorul pentru Observatorul de Covasna.

Kiss Imre ne-a mai spus că este singurul eveniment de acest gen, iar faptul că eleva a fost prinsă nu este un lucru rău.

„Este singurul incident. Până acum totul a decurs normal, fără probleme. E păcat că s-a întâmplat așa, acum în ultima zi. Pe de altă parte, înseamnă că oamenii puși acolo să își facă treaba, adică supraveghetorii, într-adevăr nu au stat degeaba și au observat”, a explicat inspectorul școlar general.

În perioada 21 august – 6 septembrie a.c. se desfășoară sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Pe listele oficiale s-au înscris peste 370 de elevi, de la 17 licee din județul Covasna.

Joi, 24 august, la nivel național s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării. În județul Covasna, pentru susținerea probei s-au înscris 171 de elevi, dar au absentat 33, astfel că la examen au fost prezenți 138 de candidați.

Zilele următoare, candidații înscriși pentru sesiunea de toamnă vor susține probele pentru competențe.

Cei care au susținut examenul până la capăt vor afla rezultatele inițiale pe 1 septembrie. În perioada 2–5 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni de bacalaureat din acest an vor fi afișate pe 6 septembrie.

Foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.