EDUCATIE 3 decembrie 2019

Fostă centrală termică, transformată în școală

de Iulia Drăghici - Taraș | 2192 vizualizări

Noul spațiu va fi amenajat în municipiul Târgu Secuiesc 

Clădirea unei foste centrale termice din municipiul Târgu Secuiesc va deveni sediu pentru Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe. Procedurile s-au concretizat în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, de joi, 28 noiembrie. Atunci, consilierii au adoptat hotărârea de a prelua spațiul din administrarea autorităților din Târgu Secuiesc. 

Fosta centrală termică, un imobil de 233 de metri pătrați, este situată pe str. Libertății. Clădirea a fost trecută, cu titlu gratuit, din domeniul public al municipiului Târgu Secuiesc în domeniul public al Județului Covasna. 

Autoritățile județene plănuiesc să construiască mai multe săli, unde să-și poate desfășura activitatea Școala Populară de Artă și Meserii Sfântu Gheorghe, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. 

În orașul breslelor, această școală are 60 de elevi, dar și aproximativ 30 de persoane participă la cursurile de formare pentru adulți.

Reprezentanții școlii spun că la Târgu Secuiesc și împrejurimi, există un interes din ce în ce mai mare pentru diferitele activități și cursuri de formare. Printre cursuri se numără cele de muzică populară, dansuri populare, balet, pian, cor sau chiar croitorie și altele. 

În prezent, activitatea se desfășoară în spații neadecvate, spun autoritățile. 

Vrem să punem la punct acest centru în fosta centrală din strada Libertății. Cred că documentațiile le vom face în iarnă și în aprilie putem să ne apucăm de construcția acestui centru. (...) Am început de curând și este popular cursul de croitorie. Știți la Târgu Secuiesc sau la Sfântu Gheorghe vreun croitor care poate să vă scurteze pantalonii? (...) Pe vremuri, ne duceam la croitor și le refăceam. Noi, cu Școala Populară am organizat cursuri de acest gen. Nu vorbim de muncitori care sunt angajați la fabrici de confecții, ci de croitorie, concretă, normală. Sunt și cursuri pentru bucătari, chelneri, barmani. Foarte multe firme au adus angajații să învețe în plus”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, într-o conferință de presă. 

Tot în ședința de joi s-a stabilit faptul că CJ va cumpăra o clădire în Sfântu Gheorghe, în strada Vasile Goldiș, unde va primi spațiu, printre altele, și Școala Populară de Arte și Meserii. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.