EDUCATIE 24 iunie 2019

Finanțare de peste 41.000 de euro pentru Liceul Eliade

de Iulia Drăghici - Taraș | 1035 vizualizări

Școala din Întorsura Buzăului ar putea achiziționa mobilier, materiale didactice, echipamente și altele

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” are un nou proiect selectat într-un concurs de proiecte pe finanțare europeană, „GAL-eria eficienței în educație”. Valoarea fondurilor nerambursabile aprobate se ridică la 41.450 de euro.

Astfel, banii vor putea fi utilizați pentru achiziționarea de mobilier școlar colorat și ergonomic, rafturi pentru cărți și panouri pentru afișaj, pentru fiecare sală de clasă, truse pentru experimente la disciplina Fizică, microscoape, cameră video pentru fiecare bancă din laboratorul de Biologie, echipamente pentru Sala de sport, hărți pentru Istorie, calculatoare și alte asemenea.

Împlinesc , astfel, un vis „vechi” de doi ani: acela de a vedea culoare și în băncile în care stau elevii. Ne gândeam chiar să atribuim sălilor de clasă nume precum „Sala albastra”, „Sala verde”, „Sala galbenă” etc.. În prezent, așteptăm rezultatul evaluării unui alt proiect prin care ne-am propus achiziționarea a 80 de panouri fotovoltaice, prin care să ne producem singuri energia electrică necesară”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Bularca.

Aceasta a ținut să le transmită mulțumiri publice colegilor săi care au contribuit la redactarea proiectelor câștigate.

„Mulțumesc colegilor mei care sprijină scrierea și implementarea acestor proiecte! Toate proiectele depuse de noi sunt scrise în afara programului școlar, în weekenduri și în Zilele noastre libere, luând din timpul familiei și cel de relaxare. Însă, satisfacția e pe măsură! Totul pentru elevii noștri!”, a scris, în postarea de pe Facebook ce anunța noua reușită, directoarea Liceului, Maria Bularca.

„GAL-eria eficienței in educație” este al șaselea proiect pe fonduri externe depus de Liceul „Mircea Eliade” și al treilea câștigat.

Din primele două proiecte câștigate, aflate încă în implementare, școala va avea table interactive pentru fiecare sală de clasă, calculatoare, sistem de securitate integrat, mobilier pentru elevi și altele.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.