EDUCATIE 29 mai 2011

Festivalul „Jocuri de copii” la Sita Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 1569 vizualizări
Veselie mare, costume impresionante, zâmbete, zarvă, zeci de baloane colorate şi nenumăraţi pici talentaţi - un sfârşit de săptămână plăcut pentru mămici, educatori şi prichindei. La Căminul Cultural din Sita Buzăului, Primăria comunei, Consiliu Local şi Grădiniţa cu Program Normal au organizat Festivalul „Jocuri de copii”, prilej cu care a fost celebrată „Ziua copilului - 1 iunie”. Sala Căminului Cultural din Sita

Veselie mare, costume impresionante, zâmbete, zarvă, zeci de baloane colorate şi nenumăraţi pici talentaţi - un sfârşit de săptămână plăcut pentru mămici, educatori şi prichindei. La Căminul Cultural din Sita Buzăului, Primăria comunei, Consiliu Local şi  Grădiniţa cu Program Normal au organizat Festivalul „Jocuri de copii”, prilej cu care a  fost celebrată „Ziua copilului - 1 iunie”.

Sala Căminului Cultural din Sita Buzăului a fost neîncăpătoare pentru toţi părinţii şi bunicii care au ţinut morţiş să îşi vadă copiii şi nepoţeii pe scenă. 13 grădiniţe din zonă s-au înscris la acest festival, printre care cele din Brădet, Barcani, Întorsura Buzăului, Sărămaş, Lădăuţi, Floroaia Mică, Floroaia Mare, Bobocea, Ciumernic, Crasna şi Zăbrătău.

Spectatorii au fost impresionaţi de programele pregătite de fiecare grădiniţă în parte, iar concurenţii, deşi la vârste fragede, au dat dovadă de seriozitate şi profesionalism, au cântat, au dansat, au recitat, au pregătit chiar mici scenete dintre cele mai interesante. De la „Anotimpurile” lui Vivaldi până la Voltaj „20 de ani”, de la extraordinare dansuri ţigăneşti până la cele ruseşti. Juriul, din care a făcut parte şi primarul Constantin Filofi şi Inspectorul de Specialitate Învăţământ preşcolar, Adriana Mihalache, a fost pus în dificultate, fiindcă cei mici au fost lipsiţi de emoţii, foarte bine pregătiţi, iar programele prezentate dintre cele mai inedite: „La vita e bella” , „În ritmul muzicii”, „Dansul anotimpurilor”, „La circ”, „Suntem mici dar curajoşi”, „Bobocenii au talent”.

„Ţin să vă mulţumesc pentru participare, mă bucur pentru succesul acestei ediţii, s-a văzut clar că avem numerose talente. Mulţumesc celor care şi-au dat silinţa, în special cadrelor didactice, ştim că nu este deloc uşor să lucrezi cu copiii, bineînţeles mulţumesc şi organizatorilor şi diverselor firme locale care ne-au sponsorizat. La mulţi ani! le urez tuturor copiilor din viaţa noastră”, a declarat primarul Constantin Filofi.

Premiul I a revenit Grădiniţelor cu Program Normal din Ciumernic, Sărămaş, Brădet, Floroaia Mare şi Sita Buzăului, iar premiile speciale pentru costumaţie au fost acordate Grădiniţelor din Bobocea, Crasna, Zăbrătău, Lădăuţi, Barcani şi Întorsura Buzăului. Originalitatea programelelor Grădiniţei cu Program Prelungit din Întorsura Buzăului şi Grădiniţei din Floroaia Mică au fost de asemenea răsplătite cu premii speciale, aşadar nimeni nu a plecat nepremiat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.