EDUCATIE 5 octombrie 2017

Excursie documentară, premiu pentru participanții unui concurs de istorie

de Iulia Drăghici - Taraș | 878 vizualizări

Competiția de istorie-literatură se adresează liceenilor și elevilor de clasa a VIII-a din județ

Elevii din județul Covasna, liceeni sau de clasa a VIII-a, pasionați de istorie și literatură care participă în 27 octombrie la concursul „Mihai Viteazul și Visul Unirii” pot câștiga automat șansa de a participa la excursia documentară numită „Mihai Viteazul și reîntregirea României”, care va avea loc luna viitoare.

„Invităm cadrele didactice și elevii să se înscrie la acest concurs. Elevii de clasa a VIII – a se pot organiza în echipaje de trei elevi, iar cei de liceu câte doi într-un echipaj. Concursul se desfășoară, vineri 27 octombrie 2017, ora 12:00, la Colegiul Național „Mihai Viteazul, iar înscrierile se vor face la dra prof. Adriana Bota sau la Fundația Mihai Viteazul”, arată anunțul de înscriere la concurs.

Aceeași sursă arată că „elevii premiați și participanți (în limita locurilor disponibile) sunt invitați să participe, sâmbătă, 4 noiembrie, la excursia documentară – premiu:  Mihai Viteazul și reîntregirea României”.

Pregătirea pentru concurs se va face din următoarea bibliografie, mai anunță organizatorii: Istorie, gimnaziu și liceu - Manualul  „Istoria românilor din cele mai vechi timpuri până la Revoluția din 1821” – cl. – XI – Editura Didactică și Pedagogică, București 1998, lecția: „Unirea politică din 1600 și consecințele ei istorice”, pag. 306 – 313 inclusiv;  Literatură – liceu Pașa Hassan – George Coșbuc, Românii supt Mihai Voievod Viteazul – Nicolae Bălcescu, Cântec pentru Mihai Viteazu – creație populară.

Informații suplimentare pot fi obținute de la președintele Fundației Mihai Viteazul, Maria Peligrad, la adresa de e-mail: mpeligrad@yahoo.com.

Sursa foto - wikimedia.org

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.