EDUCATIE 26 septembrie 2017

Euroscola 2017: viziunea elevilor reprezentată în desene pe asfalt

de Iulia Drăghici - Taraș | 1140 vizualizări

Concursul s-a desfășurat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe

Elevii claselor a III-a de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au participat, luni, 25 septembrie, la un concurs de desene pe asfalt. Tema acțiunii a fost viziunea școlarilor despre clădirea colegiului.

Sub directa îndrumare a învăţătoarelor Mioara Dobrilă, Gina Dornean şi Gabriella Calotescu, elevii claselor a III-a de la CNMV au reprezentat în desene clădirea colegiului, atât din perspectiva construcţiei, cât şi din perspectiva importanţei pe care o prezintă. Realizările lor au fost pe măsura aşteptărilor! Desenele au fost o adevărată pată de culoare pe terenul de sport şi au arătat că, pentru elevi, şcoala reprezintă o preocupare sinceră în activitatea lor de zi cu zi.

Acțiunea s-a derulat în cadrul proiectului Euroscola – 2017, prin care elevii, coordonaţi de profesoarele Maria Băilă şi Constanţa Balog, promovează clădirea colegiului ca obiect de patrimoniu. Este deja cunoscut faptul că această clădire este un monument istoric de o frumuseţe arhitecturală de necontestat, care contribuie la aspectul deosebit al oraşului Sfântu Gheorghe. 

Impresiile învățătoarelor

Întrebată ce părere are despre derularea unui asemenea proiect și ce rol crede că joacă astfel de iniţiative în rândul elevilor, prin care se urmăreşte promovarea imaginii colegiului, învăţătoarea Mioara Dobrilă ne-a răspuns: „Gestionarea imaginii şcolii este o obligaţie a tuturor celor care au legături cu această instituţie. Un aspect important pentru noi este acela de a câştiga încrederea în rândul părinţilor, elevilor şi comunităţii locale. Încrederea trebuie câştigată şi menţinută pe termen lung în special prin astfel de activităţi, care promovează valorile şi patrimoniul nostru cultural”.

La rândul lor, învăţătoarele Gina Dorneanu și Gabriella Calotescu sunt de părere că: „Văzută prin ochi de copil, şcoala reprezintă a doua casă, locul unde îşi petrec cea mai mare parte a timpului. Prin desenele realizate, elevii au demonstrat că iubesc şcoala aşa cum e: o şcoală cu tradiţie, o şcoală valoroasă, deoarece aici au învăţat şi părinţii lor”.

Cei mici au fost încântaţi de activitate şi s-au implicat cu dăruire în realizarea sarcinii pe care au primit-o. Câştigători au fost elevii din echipa Galacticii, din clasa a III-a A. Toţi participanţii au primit diplome şi au fost felicitaţi de către organizatori pentru modul sincer şi curat în care au reuşit să se exprime prin desen.

Stadiul în care a ajuns proiectul Euroscola

Finalul proiectului internațional Euroscola 2017 este aproape, spun coordonatorii proiectului.

„Încet, încet, ne apropiem de finalul proiectului. Săptămâna viitoare, acest proiect se încheie şi mai avem de pregătit şi derulat o serie de activităţi. Joi se încheie etapa concursului de desene la ciclul gimnazial pe aceeaşi temă, „Colegiul Naţional Mihai Viteazul – ieri şi azi”, sub îndrumarea doamnei profesoare de desen Elena Stupu. Tot joi se va organiza un Flash Mob, cu implicarea elevilor din ciclul primar, iar luni, 2 octombrie 2017, va avea loc o acţiune mai amplă de prezentare a activităţilor de până acum – filmul 3D, jocul educaţional, activitatea de cercetare de la Arhivele Judeţene, o expoziție cu titlul „Clădirea Colegiului Național Mihai Viteazul - Obiect de Patrimoniu - Ieri și Azi”, precum şi un film documentar realizat de elevii din cadrul proiectului”, a spus Maria Băilă.

În ceea ce privește scopul proiectului, dar și a acțiunii de luni, Constanța Balog a precizat: „Prin implicarea elevilor din fiecare nivel de învăţământ s-a dorit conştientizarea fiecărui elev din şcoală atât despre valoarea de patrimoniu a clădirii colegiului, cât şi despre rolul major pe care această instituţie îl joacă la nivelul comunităţii locale”.

Proiectul Euroscola se desfășoară în perioada mai – octombrie 2017 și implică în mod direct circa 24 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Dacă se vor clasa pe primele locuri la nivel național, aceștia vor avea ocazia să participe, alături de alți circa 500 de elevi din toate țările Uniunii, la „Ziua Euroscola”, organizată la Parlamentul European de la Strasbourg în 2018.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.