EDUCATIE 22 august 2019

Elevii din clasa a VII-a din județ ar putea începe școala fără manuale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1117 vizualizări

Deși a mai rămas puțin timp până când unitățile de învățământ își vor redeschide porțile și îi vor primi din nou pe școlari, în județul Covasna încă nu au fost livrate toate manualele. Problemele cele mai mari privesc generația de elevi care intră clasa a VII-a.

Au sosit în jur de 80% dintre manuale. Vorbim de retipăriri. Acolo unde ne arde e clasa a VII-a, unde ar trebui să avem manuale noi, nu a sosit nimic. Nici la secția română, nici la secția maghiară. Școala începe peste aproape 3 săptămâni. Nu știu cum va fi. Manualele au fost alese, contractate, urmează să le primim, dar încă nu au sosit. În rest, cu retipăriri, mai vin. Și azi au venit și mâine mai vin. Deci toți elevii vor avea manuale, mai puțin clasa a VII-a, care e cu semnul întrebării. S-ar putea să nu aibă din prima zi, dar în cursul lunii septembrie vor primi manualele”, a declarat miercuri, 19 august, într-o conferință de presă, inspectorul școlar general Kiss Imre. 

Situația este similară cu cea din urmă cu doi ani. Atunci, elevii de clasa a V-a, cei care vor intra anul acesta a VII-a, au început anul școlar fără a avea manuale. Și anul trecut, Inspectoratul anunța în prima zi de școală că doar 80% dintre titlurile necesare elevilor de clasa a VI-a ajunseseră în școli. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.