EDUCATIE 20 septembrie 2019

Elevii covăsneni și competiția care le „pune capac”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2025 vizualizări

Anul trecut, competiția a adunat peste 5 tone de dopuri, care au fost apoi folosite în scopuri caritabile

Asociaţia L.A.B Életmentő Kupakok a dat în 16 septembrie startul unui nou concurs de strâns dopuri de plastic. Toată lumea va primi diplomă pentru participare, dar cei mai harnici dintre competitori vor avea parte de cadouri – surpriză. 

Competiția pentru copiii de grădiniță și cei din clasele 0 – IV ajunge la a V-a ediție, iar cea pentru clasele mai mari, V-VIII, care implică și un concurs de creație, marchează în acest an a doua ediție. 

Regulile sunt aceleași ca în fiecare an și vizează o serie de etape. 

Înscrierile se fac între 16-30 septembrie, la adresa de e-mail l.a.b.eletmentokupakok@gmail.com, în care se precizează numele grădiniței/şcolii, grupei/clasei, numărul copiilor din grupă/clasă, numele educatoarei/învăţătoarei, localitatea şi adresa.

Concursul se încheie la data de 18 noiembrie 2019, câştigătorii vor fi anunţaţi la data de 25 noiembrie, urmând ca ulterior să fie decernate premiile. 

Dacă pentru clasele mici, criteriul după care se decide învingătorul este cantitatea de capace adunată, la V – VIII se complică treaba puțin pentru că solicită și creativitatea elevilor. 

Adică, din dopurile pe care le vor colecta, participanții vor avea de făcut un tablou, pe o suprafață de 1 metru pătrat, care să reprezinte tema „să fim atenți la nevoile semenilor noștri”. 

Operele vor fi fotografiate și trimise anonimizat unui juriu, care va oferi punctaje în funcție de trei criterii: aspect, respectarea temei și utilizarea unui număr cât mai mare de capace. 

Primii 3 câştigători primesc cadouri, dar toţi participanţii primesc diplomă.

 „Este un concurs foarte iubit și așteptat de toată lumea. Înainte să înceapă școala mă întrebau părinții dacă în acest an mai facem. Mesajul nostru cu ocazia acestui concurs și a începutului de an școlar este că le dorim celor mici o copilărie fericită, cu sănătate și bucurii, și, în același timp să aibă grijă unii de alții și să fie mereu cu zâmbetul pe buze. Mult succes tuturor!”, a transmis președintele Asociației LAB Életmentő Kupakok, Bács Emese. 

Asociația LAB Életmentő Kupakok (Asociația Capace Salvatoare) din județul Covasna a strâns încă de la prima campanie, organizată în urmă cu 4 ani, 780 de kilograme de dopuri. De atunci și până acum numărul donatorilor a crescut semnificativ, cât și varietatea acțiunilor organizate. În afară de strângerea de dopuri de plastic și valorificarea acestora pentru ajutorarea celor aflați în nevoie, ONG-ul mai pune la cale licitații online și campanii pentru strângere de fonduri, campanii umanitare de sărbători, concursuri de pescuit cu obiectiv de strângere de fonduri pentru nevoiași și alte asemenea. 

Anul trecut, în urma concursului de strâns organizat în județul Covasna s-au colectat, în total, peste 5 tone de dopuri. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.