EDUCATIE 15 decembrie 2020

Elevii covăsneni, premiați într-un concurs despre radon

de Iulia Drăghici - Taraș | 2926 vizualizări

Concursul de desen „Radonul, colocatarul nostru radioactiv”, adresat elevilor din județele Covasna și Harghita din clasele VII-XII, și-a desemnat câștigătorii. 

Premiul 1 a fost obținut de elev Denisa Ioana Mihăilescu, de la Școala Gimnazială Zăbrătău din Sita Buzăului ( îndrumător Maria Bularca).

Pe locul al doilea s-au clasat doi elevi, Iszlai Sára de la Școala „Gaál Mózes” din Baraolt (Jakab Attila Sándor îndrumător) și Bajkó Orsolya, de la școala „Elekes Vencel” din Suseni, Harghita (îndrumător Szőcs Hajnalka). 

Premiul III a ajuns la Alisa Ștefania Damian (îndrumător Anca Sătîrbașa), de la „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, Ladó Karina- Zsófia (îndrumător Lázár Ilona) de la școala „Gábor Áron” din Vlăhița, dar și la Molnár Klaudia (îndrumător Szerző Teréz) de la „Váradi József” din Sfântu Gheorghe. 

Mențiuni au obținut: Andriescu-Kádár (îndrumător Edina Végh Éva) de la Școala „Váradi József” Sfântu Gheorghe, Dávid Krisztián (Jakab Attila Sándor îndrumător) de la Școala „Gaál Mózes” din Baraolt,  Boros Kincső Johanna (îndrumător dr. Szőke Ana Mária) de la „                Berde Áron” din Sfântu Gheorghe, Cătălina - Andreea Bocovanu (îndrumător Anca - Liliana    Sătîrbașa) de la „Váradi József” Sfântu Gheorghe, Gabriela- Beatrice Vrânceanu (îndrumător Anca – Liliana Sătîrbașa, de la „Váradi József” Sfântu Gheorghe, Nyikó Zsanett (îndrumător Jakab Attila Sándor) de la „Benkő József” din Doboșeni, respectiv Ambrus Édua     (îndrumător Dobra Réka-Szeréna) de la „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna. 

Tema concursului a fost radonul și aspectele lui asupra sănătății umane. În competiție au fost înscrise 40 de desene. 

Radonul este un gaz radioactiv omniprezent, adică există în aer, în sol, în apă chiar şi în materialele de construcții. Dacă radonul este prezent într-o cantitate prea ridicată atunci contribuie la apariția diferitelor boli, în primul rând a cancerului”, se arată pe site-ul organizatorilor, RadonExpert.ro, din Miercurea Ciuc. 

Premiul 1 constă într-o evaluare a unei locuințe din perspectiva radonului (care se ridică la o valoare de 1000 de lei), premiul 2 – carte de specialitate, iar 3 – pix personalizat. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.