EDUCATIE 11 aprilie 2019

Elevii covăsneni, invitați la competiția de robotică educațională

de Iulia Drăghici - Taraș | 908 vizualizări

Au început înscrierile pentru WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2019 – Regionala Brașov

Elevii din județul Covasna sunt invitați să ia parte, pe 11 mai, la competiția regională ce va avea loc la Brașov a concursului de robotică educațională - WORLD ROBOT OLYMPIAD (WRO) ROMANIA 2019. Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani.

„WORLD ROBOT OLYMPIAD™ este o competiție internațională de robotică educațională, știință și tehnologie, care reunește echipe de 2-3 elevi cu vârsta între 9 și 19 de ani în cadrul unui concurs de creativitate tehnică cu LEGO Mindstorms.

Concursul se desfășoară pe baza unui regulament general și a unor reguli specifice fiecărei categorii în parte: Standard 3 Liceu vârstă 16 – 19 ani (elevi liceu), Standard 2 Gimnaziu (elevii din ciclul gimnazial), Standard 1 Primar vârstă 9 – 12 ani (elevii din ciclul primar) și Categoria WeDo 2.0 pentru elevii cu vârsta maximă 10 ani”, informează organizatorii, printr-un comunicat de presă.

WRO Regionala Brașov  va avea loc la sediul Institutului de Cercetare – Dezvoltare (ICDT) al Universității Transilvania din Brașov, în data de 11 mai 2019.

„Ținând cont că este prima competiție regională - WRO, Competiția de Robotică Educațională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2019 – Regionala Brașov, se dorește să fie mai mult o competiție motivațională, inspirațională, în care la sfârșitul unei competiții corecte, elevii pot spune că au făcut tot posibilul, că au învățat și că s-au distrat. Echipele înscrise la WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2019 – Regionala Brașov vor participa la faza națională, fără a exista o triere la faza regională”, arată aceeași sursă.  

Înregistrarea echipelor se poate face până în 6 mai 2019, de la ora 18:00 pe site-ul concursului, la adresa: http://www.wroromania.ro/formular-inregistrare-wro-2019/.

Participarea la Etapa Regională- Brașov -Regiunea Centru este gratuită.

Detalii legate de olimpiadă pot fi obținute pe site-ul: http://www.wroromania.ro/wro2019/.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe: http://www.wroromania.ro/regulament-2019/.

Evenimentul este organizat la Brașov de Asociația „Suport – Regiunea Centru” și Asociația de Robotică Educațională și Știință WRO din București, în parteneriat cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare (ICDT) al Universității Transilvania din Brașov, Centrul de cercetare „Informatică Industrială, Virtuală și Robotică”.

Etapa națională a concursului WRO va avea loc în 25 mai la București, iar etapa internațională, la care vor lua parte câștigătorii la nivel național, va avea loc în noiembrie în Ungaria.

Anul trecut, la WRO din Tailanda, România a obținut titlul de vicecampioană mondială, prin echipa MICROBOTS INC din Galați.

(Sursă foto: Facebook/Asociația Suport)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.