EDUCATIE 15 iunie 2020

Elev covăsnean eliminat de la Evaluarea Națională pentru tentativă de fraudă

de Iulia Drăghici - Taraș | 6750 vizualizări

În afară de acest incident, prima probă a decurs fără probleme, susțin reprezentanții IȘJ

Prima probă a Evaluării Naționale, la Limba și literatura Română, de luni, 15 iunie, a decurs fără probleme în județul Covasna, cu o singură excepție: un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Din perspectiva măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, IȘJ Covasna transmite că niciun elev nu a avut temperatura peste maximul admis.

O elevă din Sfântu Gheorghe a fost dată afară de la proba de Limba și literatura română de luni după ce a fost prinsă când copia.

Domnișoara în cauză a fost prinsă în timp ce copia și Comisia din centrul respectiv de examen a decis eliminarea acesteia, conform procedurilor. (...) Nu am mai avut astfel de situații până acum la examenul de a VIII-a”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională, directorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Marcela Ștefu.

La nivel național, pentru tentativă de fraudă au fost eliminați, în total, trei elevi. Lucrările acestora sunt notate cu 1 (unu), arată Ministerul Educației și Cercetării într-un comunicat de presă.

La examenul de Evaluare Națională, în județul Covasna au participat 1.789 de candidați, dar au fost și 79 de absenți din cei înscriși inițial.

„Toate cele 53 de centre de examen au fost pregătite pentru a primi candidații în această primă zi de examen. Au fost respectate toate condițiile prevăzute de Ordinul Comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății (OcMEC-MSnr.4267/841/2020, astfel încât elevii, membrii comisiei de examen să se afle în siguranță din punct de vedere al prevenirii și combaterii îmbolnăvirii cu noul coronavirus. De asemenea, s-a constatat, în urma monitorizării realizate astăzi într-o serie de centre de examen din județ, faptul că s-au respectat toate prevederile legale care stau la baza organizării și desfășurării examenului de Evaluare Națională. Urăm succes mai departe tinerilor candidați!”, a mai transmis Marcela Ștefu printr-un comunicat de presă al IȘJ.

Următoarea probă a Evaluării Naționale va avea loc miercuri, pe 17 iunie, la Matematică, iar ultima, de Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 18 iunie.

Potrivit calendarului desfășurării examenului, primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie.

Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, dar și electronic în 22 iunie (orele 16:00 – 19:00), dar și în 23 iunie (9:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează, și depun/transmit electronic și o declarație – tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare  a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația- tip este semnată  și de către părinți/ reprezentanții legali ai acestora”, mai arată MEC.  

În total, 1.868 de elevi de clasa a VIII-a din județul Covasna s-au înscris anul acesta pentru a participa la examenul de Evaluare Națională. Dintre aceștia, 1.338 sunt de la secția maghiară, iar 530 de la secția română.

În derularea întregului examen sunt implicate 620 de cadre didactice din județ (membri ai comisiilor de examen, de evaluare, asistenți, profesori evaluatori).

La nivel național, la prima probă a Evaluării Naționale din 2020 s-au înscris peste 161.038 de elevi, dar 11.490 nu au participat la examen.  În total, au fost pregătite 4.337 de centre de examen.

Un singur elev din toată țara a avut temperatura peste 37.3°C. Acesta s-a prezentat la un centru de examen din Constanța cu o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.