EDUCATIE 2 august 2022

Cum își propun autoritățile din Valea Mare să arate școala din comună

de David Leonard Bularca | 1547 vizualizări

Autoritățile din Valea Mare lucrează la un proiect pentru modernizarea școlii din comună, în care învață aproximativ 115 copii, de la grădiniță până în clasa a VIII-a. Nu se știe încă nici suma la care va ajunge investiția totală și nici la ce sursă de finanțare se va apela concret, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Bogdan Ștefan Marin.

„Pe lângă proiectele noastre, pe care deja vi le-am prezentat, unele aprobate pentru finanțare, altele în curs de aprobare și altele în curs de implementare, vrem să vă prezentăm și conceptul proiectat pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu". Documentația pentru acest obiectiv este în curs de finalizare și sperăm, ca și până acum, să identificăm surse de finanțare nerambursabilă, pentru transformarea acestui vis în realitate”, se arată într-o postare publicată luni pe pagina de Facebook a primăriei. 

Ca sursă de finanțare, primarul ne-a spus că s-ar putea apela la Compania Națională de Investiții (CNI), dar se așteaptă și deschiderea altor linii pentru astfel de proiecte. Autoritățile din Valea Mare spun că își doresc să investească în viitor. 

„După cum știți, clădirea ce deservește unitatea noastră de învățământ nu se prezintă în cea mai bună stare, unul dintre cele două corpuri fiind încă nefinalizat. Pentru o abordare corectă a destinației ce se dorește a fi îndeplinită de această construcție, pentru a putea crea micuților văleni condițiile de studiu optime, pentru a putea crește și evolua frumos, această școală are nevoie de reabilitare, de modernizare, de eficientizare energetică și de implementarea tuturor măsurilor necesare aducerii ei la standardele actuale de calitate și de siguranță. Vă prezentăm, în câteva fotografii, cum dorim să fie viitoarea noastră școală. Educația înseamnă progres și, investind în educație, investim în viitor”, se mai arată în postare. 

Valea Mare a obținut, recent, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, peste 23 de milioane de lei, pentru realizarea rețelelor de apă și canalizare. 

Sursa foto: Primăria Comunei Valea Mare / Facebook

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.