ACTUALITATE 13 iulie 2022

Peste 23 de milioane de lei pentru rețele de apă și canalizare, la Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1021 vizualizări

Valea Mare poate spera, în sfârșit, la sistem de apă și canalizare ca orice localitate a secolului XXI. Peste 23 de milioane de lei este suma pe care o primește comuna prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, conform Ministerului Dezvoltării, pentru două proiecte importante. 

Cele două cereri de finanțare depuse de autorități și aprobate de Ministerul Dezvoltării sunt „Înființarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Valea Mare”, în valoare de aproape 7,9 milioane de lei (7.888.798,21 de lei), și „Înființarea sistemului de canalizare în Comuna Valea Mare”, de 15,2 milioane de lei (15.203.862,29 de lei). 

Valoarea totală a investițiilor este de peste 23 de milioane de lei. 

Primarul Bogdan Marin a vorbit despre vestea finanțării celor două proiecte ca „despre cea mai importantă și prețioasă informație”. 

Sunt investiții care ne vor schimba viața în bine și ne vor aduce normalitatea și confortul mult dorit și așteptat, sume importante pentru dezvoltarea comunei noastre. Sincere mulțumiri tuturor celor care ne-au ajutat!”, a mai transmis edilul din Valea Mare prin intermediul unei postări publicate pe Facebook. 

În noiembrie 2021, când s-a luat decizia în Consiliul Local Valea Mare de a depune aceste proiecte prin PNI, autoritățile declarau că „sunt sume  importante (...) luând în considerare că suntem comună mică și bugetul destul de limitat, dar avem speranța și convingerea că o să reușim să ajungem la implementarea lor în cel mai scurt timp posibil, dacă nu prin programul acesta, prin altele care o să urmeze”. 

Despre importanța investițiilor s-a discutat și săptămâna trecută, după incendiul care a mistuit o locuință din localitate, situație în care s-a constatat cât de importantă este prezența hidranților în zonă, respectiv a rețelei de apă. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat vineri lista proiectelor din județul Covasna aprobate spre finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală pentru aceste investiții se va ridica la peste un miliard de lei (1.027.710.662,88 lei). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.