ACTUALITATE 8 iulie 2022

Reacții la problema lipsei hidranților din Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1464 vizualizări

Autoritățile din Valea Mare au ieșit public cu explicații legate de situația de miercuri, ivită pe fondul incendiului care a distrus o locuință în totalitate, când pompierii au întâmpinat dificultăți în alimentarea cu apă din cauza lipsei hidranților. 

Localitatea nu are un astfel de sistem de furnizare a apei din cauză că nu există încă nici rețea de apă și canalizare, spune primarul. 

Ca să avem hidranți ne trebuie sursă de apă curentă, sper că e clar și logic pentru toată lumea asta. Ori (n.red. sic!) locuitorii comunei Valea Mare, abia au apă pentru consumul zilnic din rețele vechi, izvoare captate. Restul din propriile fântâni. Surse de apă pentru astfel de cazuri sunt pârăul Valea Mare, care este aproape secat, lacul particular al lui Todor Dan sau Oprea Ioan, le mulțumim și lor, de la Todor Dan am alimentat și Oprea Ioan și-a arătat disponibilitatea.

Am spus de la începutul mandatului, apa și canalizarea sunt o prioritate clară pentru noi, din acest motiv primele noastre două proiecte sunt pentru apă și apă uzată, iar în acest sens, în data de 08.11.2021 (la 1 an de mandat, cred că e bine totuși), vă anunțam că am depus cele două proiecte în valoare totală de 24.330.577,71 lei, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, singurul program care finanțează la momentul actual acest gen de proiecte, chiar și în localitățile sub 2000 de locuitori. Am primit clarificări, le-am rezolvat, acum așteptăm să vedem dacă și care din cele 2 proiecte intră la finanțare. Sperăm ca răspunsul să fie pozitiv, dacă nu o să le redepunem pe alte surse, până o să reușim”, a transmis, printr-o postare publicată pe profilul de Facebook al Primăriei Comunei Valea Mare, primarul Bogdan Ștefan Marin. 

Edilul a făcut și precizarea că prezența hidranților nu ar fi ajutat oricum foarte mult în speța de față. 

Chiar dacă erau hidranți, în acest caz, proporțiile dezastrului erau aceleași, doar rămânea mai mult de stricat și dărâmat”, a explicat primarul. 

Și subiectul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a fost abordat de primar în postarea amintită. 

Avem SVSU (Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență), am intervenit și ieri în maxim 5 minute de la ora aflării incendiului și am făcut tot ce a fost posibil, cu ce am avut în dotare. SVSU specializat au doar comunele mari, care, conform legii, trebuie să dețină în dotare o autospecială. De aceea avem contract încheiat cu prima localitate vecină care are, adică comuna Zagon, și care dealtfel au fost și prezenți, alături de SVSU Ozun, vă mulțumim (n.red. sic!)”, a declarat primarul. 

Cât despre intervenția pompierilor militari, acesta a exprimat doar mulțumiri și a făcut apel la populație să înțeleagă că „acești oameni acționează după niște reguli, după niște ordine, trebuie să-i lăsăm să-și facă treaba, pentru care au fost instruiți”. 

Pompierii au luptat miercuri mai bine de cinci ore cu flăcările care au cuprins casa din Valea Mare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.