EDUCATIE 23 noiembrie 2021

Crește numărul școlilor și grădinițelor covăsnene care își redeschid sălile de clasă pentru copii

de David Leonard Bularca | 990 vizualizări

Mai multe unități de învățământ din județ pot trece de marți din online în format fizic, după ce rata de infectare cu COVID-19 din localitățile în care sunt a scăzut sub 3/1.000. Decizia a fost anunțată în cursul zilei de luni de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Astfel, la nivelul județului, 264 de școli și grădinițe pot funcționa în format fizic de marți, cu 54 mai multe decât luni. Totuși, 42 de unități școlare rămân momentan în online. 

La nivelul județului Covasna s-a luat decizia ca măsura de a trece din online în format fizic să fie aplicată începând de marți, cu raportare la incidențele înregistrate duminică și luni, nu de vineri, cum prevede Ordinul de ministru cu numărul 5.338/2.015/2021, pentru a veni în ajutorul copiilor, care altfel ar fi avut de stat în online încă o săptămână, deși situația epidemiologică permite, momentan, reluarea cursurilor, după cum ne-a explicat șeful IȘJ Covasna, Kiss Imre.

Lista completă a școlilor și grădinițelor din județul Covasna și tipul activității didactice care va avea loc de marți, fizică sau online, poate fi văzută pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

În săptămâna 15-19 noiembrie 83 de unități școlare au putut desfășura cursuri în format fizic, restul continuând în format online.

Mai înainte, în perioada 8-12 noiembrie, doar 14 unități școlare au desfășurat cursuri fizic, dar atunci se ținea cont de gradul de vaccinare al angajaților la nivelul întregii personalități juridice a instituțiilor de învățământ, și nu de fiecare școală arondată. Această prevedere a fost schimbată după o săptămână.

Rata de infectare cu SARS-COV-2 la nivelul județului era luni de 2,45/1.000.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.