EDUCATIE 13 mai 2013

Creșă modernă la Sfântu Gheorghe. Peste un an...

de Monica Vrânceanu | 656 vizualizări

Noua creșă din str. Kós Károly va dispune de vestiare, grupuri sanitare, bucătărie, spații de luat masa, camera de joacă pentru copii

Copiii din Sfântu-Gheorghe ar putea avea o creșă nouă și modernă exact peste un an, dacă proiectul câștigat de Primărie prin ADR Centru se va derula fără probleme. Proiectul, care are o valoare de 2,26 de  milioane de lei, este implementat de Direcția de Asistență Comunitară (DAC), iar ADR Centru îl finanțează cu 1,5 milioane de lei.

Proiectul a fost semnat la mijlocul lunii februarie, iar de atunci și până acum au fost urmați pașii birocratici în acest sens, astfel că deocamdată nu s-a întâmplat nimic concret cu clădirea din strada Kós Károly, care se va transforma în creșă. Directorul DAC, Tankó Vilmos, spune însă că lucrările ar putea începe undeva în iulie, urmând ca ele să fie finalizate în mai 2014.

„Anunțul pentru alegerea executantului prin licitație se află pe SEAP și până pe 28 mai trebuie să așteptăm ofertele. Vor urma apoi restul etapelor, inclusiv zilele de contestații, așa că sperăm ca în iulie să se înceapă lucrul la acea clădire, deoarece este absolută nevoie de spații potrivite unei creșe în Sfântu Gheorghe”, a spus Tankó, arătând că situația clădirii de pe str. Kós Károly, unde pe vremuri au funcționat o farmacie și câteva cabinete medicale, este foarte clară și nu pot exista surprize din acest punct de vedere.

În prezent, singura creșă din Sfântu Gheorghe funcționează la parterul unui bloc din strada Daliei, iar condițiile de aici nu sunt cele mai potrivite unor eventuale modernizări sau extinderi.

„Creșa a fost mutată din clădirea în care acum funcționează Centrul de Transfuzii, însă situația e una de provizoriat. În primul rând nici situația juridică a spațiilor unde funcționează acum nu e tocmai una bună, iar apoi acestea nu se pretează multor acțiuni care ar trebui făcute, nu există o curte unde copiii să poată fi scoși, nu se pot face mari modernizări”, a mai spus Tankó.

Potrivit acestuia, noua creșă din strada Kós Károly va putea primi 60 de copii, acesta fiind în general numărul necesar în Sfântu Gheorghe. În prezent, creșa din oraş are 30 de locuri, dar sunt înscriși peste 50 de copii. Chiar dacă durata de implementare a proiectului la noua creșă e de 28 de luni, autoritățile locale speră la o finalizare mai rapidă. Noua creșă va dispune de vestiare, grupuri sanitare, bucătărie, spații de luat masa, camera de joacă pentru copii. Clădirea va fi mansardată, iar acolo vor fi amenajate dormitoarele, camera izolator, spălătoria, uscătoria și sala de călcat rufe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.