EDUCATIE 3 aprilie 2012

Copiii de clasa a V-a sunt așteptați la Váradi

de Székely Emőke | 528 vizualizări

Rezultatele bune ale actualilor elevi, o paletă variată de activități, dar și oportunitatea de a învăța limba engleză intensiv sunt atuurile cu care Școala Generală „Váradi József” din Sfântu Gheorghe dorește să atragă cât mai mulți elevi de clasa a V-a.

Conform hotărârii Consiliului de Administrație al Şcolii, anul viitor vor funcționa patru clase a V-a la secția maghiară și una la secția română. Directorul adjunct al școlii, Luminița Gavrilă, ne-a declarat că la secția română clasele funcționează cu program intensiv de limba engleză. „Ideea unei astfel de clase a fost apreciată pozitiv de elevi și părinți deopotrivă, și recomandă menținerea acestei forme de învățământ deoarece oferă elevilor posibilități multiple de formare și dezvoltare din perspectiva europeană. Această dorință a părinților se fundamentează pe rezultatele elevilor obținute la concursurile județene, naționale și internaționale la limbi moderne, dar și la limba și literatura română și matematică” – ne-a declarat Luminița Gavrilă.

„Şcoala altfel” şi la Váradi

În această săptămână se desfășoară și la Școala „Váradi József” programul „Școala altfel”. Dintre activitățile elevilor și profesorilor de aici amintim concursul de protecția mediului, festivalul de teatru pentru copii, excursii tematice, activități meșteșugărești, vizite la muzee și fabrici, maraton de citire, întâlnire cu specialiști în diferite domenii, jocuri logice și competiții sportive. Toate acestea se desfășoară atât la secția maghiară, cât și la cea română. Tot în această săptămână sunt organizate fazele naționale ale diferitelor olimpiade școlare, iar Școala „Váradi József” se mândrește cu prezența elevilor săi la aceste competiții: Bakó Bence, Demeter Ábel (fizică), Borcsa Hunor (limba română), Bogdan Pădure (educație tehnologică), Mihail Țifrea și Adrian Pop-Țifrea (matematică).

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.