EDUCATIE 5 august 2019

Conectarea studenților români de pretutindeni începe în Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1466 vizualizări

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) se reunește într-o tabără la Pădureni  

Complexul de Agrement de la Pădureni din județul Covasna va găzdui în weekendul 9 – 11 august întâlnirea studenților români de pretutindeni, sub egida Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS). Prima ediție Summer Camp va fi marcată de semnarea unui protocol de colaborare cu studenții din țară și Republica Moldova, spun organizatorii evenimentului.  

Programul „Summer Camp” va cuprinde atât activități de socializare, dar și ateliere de lucru, prezentări și întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale sau naționale. 

„Summer Camp-ul organizat de LSRS este la prima ediție și pe lângă o serie de valori prețioase, conectarea studenților români de pretutindeni, formarea unui grup de lucru, componentele educaționale și culturale ale evenimentului, promovăm și județul în care are loc evenimentul. În acest an, evenimentul o să fie organizat în județul Covasna. Vom avea sesiuni de training susținute de RBL și RePatriot, dar și Lumea Geospațială și PatriotFest și dorim să semnăm  un protocol de colaborare cu studenții din țară și din Republica Moldova. (...) Pe 9 august, așteptăm participarea reprezentanților autorităților locale și a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni. În această zi, participanții vor avea ocazia să se cunoască și să socializeze. Ziua de sâmbătă, 10 august, este dedicată sesiunilor cu vorbitori din partea RBL și RePatriot și PatriotFest și Lumea Geospațială și semnării protocolului de colaborare între organizațiile de studenți  – Alianța Liga Studenților Români din Străinătate  – Uniunea Studenților din România și Gala Studenților Originari din Republica Moldova. Duminică, 11 august, vom pune la cale viitoarele proiecte comune ale studenților și vom decide organizarea viitoarei tabere”, a declarat președintele Ligii Studenților Români de Pretutindeni, Robert Stredie, potrivit edițiadedimineata.ro. 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație neguvernamentală, înființată pe 8 ianuarie 2009 și este totodată o platformă cu și pentru studenții şi absolvenții români din străinătate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.