EDUCATIE 13 decembrie 2021

Concursul de directori în județul Covasna: toți candidații au trecut de proba interviului

de David Leonard Bularca | 1548 vizualizări

Din 102 profesori înscriși pentru ocuparea unei funcții de director sau director adjunct, doar 70 au ajuns în acest punct al concursului

Ultima etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct s-a încheiat și în județul Covasna. Toți candidații care au ajuns până la proba interviului au promovat, deci au obținut minim nota șapte, conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe 17 decembrie.

La nivelul județului Covasna au fost scoase la concurs 79 de funcții de director și 38 de funcții de director adjunct. Din 98 de candidați prezenți la proba scrisă a concursului, doar 74 au promovat.

„La proba scrisă din data  15 octombrie 2021 s-au prezentat 98 de candidați, din cei 102 admiși, după etapa de verificare documentelor de înscriere. Au promovat proba scrisă 74 candidați.

În perioada 21 octombrie – 1 noiembrie 2021, au fost înregistrate în aplicația informatică, opțiunile candidaților pentru funcții/ unități de învățământ. Tot în această perioadă, candidații au avut obligativitatea de a încărca în aplicație avizele specifice în conformitate cu art. 8, alin. (5) din Metodologia în vigoare (cu modificările și completările ulterioare).

Au fost înregistrate 81 de opțiuni din partea celor 74 de candidați admiși la proba scrisă a concursului. După verificarea avizelor prevăzute de art. 8 alin. (5) din Metodologie, s-a constatat că trei candidați nu au încărcat documentele justificative corespunzătoare privind îndeplinirea condițiilor specifice. Acești candidați nu au fost programați pentru proba de interviu.

În consecință, pentru proba de interviu, au fost programați 71 de candidați, dintre care, 4 candidați s-au retras (1 s-a retras din concurs și 3 au renunțat la susținerea probei de interviu pentru unele funcții pentru care au optat)”, a informat printr-un comunicat de presă șeful IȘJ Covasna, Kiss Imre.

Din cele 79 de funcții de director, 52 s-au dorit a fi ocupate

Nu toate unitățile școlare covăsnene și-au găsit conduceri noi, o mai arată datele IȘJ Covasna. Din 79 de funcții de director, 52 au fost printre opțiunile candidaților, iar din 38 de funcții de director adjunct 27 au fost printre preferințele profesorilor înscriși în concurs.

„Din funcțiile de director și director adjunct scoase la concurs pentru cele 79 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Covasna, s-a optat pentru ocuparea a 52 de funcții de director, astfel au fost constituite 52 comisii de evaluare a probei de interviu pentru 52 de unități de învățământ. Toți cei 70 de candidați care au participat la proba de interviu au obținut note mai mari decat 7,00(nota minimă).

La data de 13 decembrie 2021, candidații admiși (care au obținut minim nota 7,00 atât la proba scrisă cât și la proba de interviu), trebuie să își exprime opțiunea pentru ocuparea uneia dintre funcțiile pentru care au optat anterior. În județul Covasna, în această situație se află un singur candidat care a optat și a fost declarat admis pentru ocuparea funcției de director și a funcției de director adjunct, a mai informat aceeași sursă.

Proba scrisă a concursului pentru directori a avut loc pe 15 octombrie.

Rezultatele finale vor fi afișate pe site-ul IȘJ Covasna pe 17 decembrie.

Sursa foto: Portalinvatamant.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.