EDUCATIE 10 mai 2011

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”

de Covasna Media | 517 vizualizări
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Mihai Viteazul" al judeţului Covasna a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Copiilor din municipiul Sfântu Gheorghe etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa". Competiţia este o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Mihai Viteazul" al judeţului Covasna a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Copiilor din municipiul Sfântu Gheorghe etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa".

Competiţia este o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către aceştia, în ideea de a le crea deprinderea de a acţiona în echipă în situaţii de urgenţă.

La competiţie au luat parte opt echipaje formate atât din băieţi, cât şi din fete de gimnaziu şi liceu. Echipajele au fost formate din elevi de la şcolile şi liceele din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Covasna şi  Breţcu.

La proba teoretică, participanţii au demonstrat că stăpânesc noţiunile de bază din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar complex de tip grilă de 30 de întrebări cu tematică de protecţie civilă. Probele practice au constat în transportarea contracronometru a unui “accidentat” pe targă şi parcurgerea unei curse cu obstacole, având masca contra gazelor pe faţă cu vizorul obturat fiind ghidaţi prin staţii de către coechipieri.

La terminarea concurcursului, clasamentul a fost următorul:

Gimnaziu:

Locul I - Şcoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu”– Întorsura Buzăului

Locul II - Şcoala cu clasele I-VIII „Comenius”– Breţcu

Locul III - Şcoala cu clasele I-VIII „ Turóczy Mózes”– Târgu Secuiesc

Liceu:

Locul I - Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” - Întorsura Buzăului

Locul II - Grupul Şcolar Economic Administrativ „Berde Aron” - Sf. Gheorghe

Locul III – Liceul Pedagogic „Bod Péter” - Târgu Secuiesc

Toate echipajele au fost premiate diferenţiat, în funcţie de locul pe care s-au clasat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.