EDUCATIE 11 martie 2011

Concurs culinar inedit la Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 677 vizualizări
„Răsfăţ culinar” s-a numit cel de-al patrulea eveniment organizat în cadrul Zilelor Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului. 14 clase au concurat la această inedită competiţie, preparând în sălile de curs mâncăruri din produse naturale, sănătoase... astfel fructele, legumele şi zarzavaturile au fost nelipsite. Elevii au avut la dispoziţie o oră pentru a găti, şi extrem de inventivi fiind au experimentat

„Răsfăţ culinar” s-a numit cel de-al patrulea eveniment organizat în cadrul Zilelor Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului.

14 clase au concurat la această inedită competiţie, preparând în sălile de curs mâncăruri din produse naturale, sănătoase... astfel  fructele, legumele şi zarzavaturile au fost nelipsite. Elevii au avut la dispoziţie o oră pentru a găti, şi extrem de inventivi fiind au experimentat tărâmul gastronomic preparând reţete dintre cele mai gustoase: salate de vinete, boeuf, de fructe, tartine sau clătite, iar aranjamentele au fost deosebite de la o clasă la alta.

Unii au pregătit din legume şi produse lactate o cloşcă cu pui, alţii au făcut dintr-un ananas arici, pinguini, flori, ciupercuţe din roşii şi fluturi care mai de care mai arătoşi, făcuţi din ardei gras, toate acestea impresionând juriul.

Câteva clase au ales să promoveze produsele în moduri cât mai originale - au cântat, au făcut scurte prezentări despre importanţa unei alimentaţii sănătoase, într-un cuvânt au trezit apetitul juraţilor în modalităţi care mai de care mai aparte.

Juriul a fost format din profesori şi elevi, iar aceştia, împărţiţi în două comisii, au mers pe rând în cele 14 clase pentru a aprecia „Răsfăţul culinar”. Au notat după criterii echitabile, precum promovarea produsului, produsele utilizate, originalitatea, aspectul şi nu în ultimul rând gustul.

După ce comisiile au analizat şi degustat exponatele, elevii atraşi de atâtea mirosuri îmbietoare şi de aspectul fantastic al mâncărurilor n-au mai rezistat şi s-au înfruptat din produse.

Concursul a fost câştigat de „bobocii” clasei a IX-a B, iar alte patru clase IX A, IX C1, X A şi XI C au obţinut premii speciale pentru cel mai gustos preparat, cel mai aspectuos, cel mai original şi cel mai bine promovat. Premianţii au primit diplome şi dulciuri de la Asociaţia liceului „Alexandra Ducancea”. Până la urmă nu au contat aşa de mult premiile şi spiritul competitiv, ci faptul că atât liceenii cât şi diriginţii lor s-au simţit bine, au experimentat, a existat o stare generală de voie bună.

Coordonatorii evenimentului au fost profesorii Doina Pătrunjel, Maria Badiu, Monica Muntean, Laura Suciu, Călin Bobeş, Cătălin Lungu şi Loredana Bede.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.