EDUCATIE 19 octombrie 2020

CNMV trece în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1750 vizualizări

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe intră de luni, 19 octombrie, în scenariu 3 / roșu, adică toate orele vor fi derulate exclusiv online în următoarele două săptămâni. Decizia a fost luată la nivelul unității de învățământ după ce au fost depistate două cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și unul în cel al cadrelor didactice. 

Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu au transmis informări oficiale cu privire la această decizie până la ora redactării articolului. 

În schimb, datele prezentate până vineri la prânz arătau că în afară de CNMV, care era înscris în scenariul galben, alte 8 unități de învățământ sunt în scenariul roșu. 

Acestea sunt: Grădinița cu Program Normal Valea Mare, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Valea Mare, Școala Primară „Bedő Albert” Calnic, Grădinița cu Program Normal Calnic, Grădinița cu Program Normal Arcuș, Școala Gimnazială „Dr. Gelei József” Arcuș, Școala Primară „Forró Elek” Angheluș și Grădinița cu Program Normal Angheluș. 

Alte 110 școli sunt în scenariul galben, iar 184 în cel verde (adică toți elevii sunt prezenți la școală). 

Vineri, prin intermediul unor comunicate de presă, IȘJ a anunțat că în urma apariției unor noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unele unități de învățământ, s-a suspendat activitatea didactică „față în față” pe o perioadă de 14 zile astfel: 

- Liceul Teologic Reformat Sf. Gheorghe – clasele a II-a, a IV-a, a VIII-a. Activitatea claselor se suspendă pentru perioada 16-27.10.2020. 

- Școala Gimnazială „Váradi József” Sf. Gheorghe – clasele I A, a III-a A, a III-a B, a III-a D, a IV-a B. Activitatea claselor se suspendă pentru perioada 16-27.10.2020. 

Intrarea în scenariul roșu a claselor din unitățile de învățământ de mai sus este cauzată de confirmarea pozitivă a unui cadru didactic care își desfășoară activitatea în cele două școli. 

- Școala Gimnazială „Tőkés József” Malnaș - Clasa Pregătitoare – III - IV simultan (cadru didactic depistat pozitiv). Activitatea clasei se suspendă pentru perioada 10-23.10.2020. 

- Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” Araci – structura GPN Araci – grupa mijlocie „Pisicuțele”. Activitatea didactică a grupei se suspendă pentru perioada 10 - 23.10.2020. 

- Școala Gimnazială Specială Sf. Gheorghe – clasa simultană Pregătitoare - I B. Activitatea clasei se suspendă pentru perioada 12 - 25.10.2020. 

De la începutul anului școlar, printre unitățile de învățământ care au fost în totalitate în scenariul roșu din cauza COVID-19 se numără Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului. 

Doar la final de săptămână, în județul Covasna au fost raportate 122 de cazuri noi de COVID-19. Numărul total al îmbolnăvirilor active este de 462, potrivit datelor prezentate duminică de autorități. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.