EDUCATIE 7 octombrie 2020

Cine merită un premiu pentru excelență în educație?

de Iulia Drăghici - Taraș | 724 vizualizări

Răspunsul la întrebarea „Cine merită un premiu pentru excelență în educație?” este la îndemâna fiecăruia dintre noi. Și asta pentru că Fundația pentru Comunitate a lansat un nou apel pentru nominalizarea profesorilor și antrenorilor, mentorilor care au avut un rol important în viața discipolilor. 10 dintre aceștia vor fi premiați. Nominalizările sunt acceptate până în 31 decembrie 2020, iar premierea va avea loc în februarie 2021. 

Premiem anual zece profesori și antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor, care au descoperit tineri talentați, care au contribuit la punerea în valoare a talentelor. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se pot depune online până la sfârșitul anului. Detalii pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Prin acest program dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație”, au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă. 

Prima ediție a Premiul Mentor pentru excelență în educație a avut loc în 2010. De atunci și până în 2019 s-au acordat 100 de premii. Dintre acestea, patru au ajuns în județul Covasna, la antrenorul de judo Veres László din Târgu Secuiesc, în 2017, la profesoara de fizică din Sfântu Gheorghe, Pető Mária, în 2016, la profesorul de arte plastice din Cernat, Székely Géza, în 2014, respectiv la profesor de limbă și literatură maghiară din Sfântu Gheorghe, Salamon András, în 2012. 

Detalii despre concurs pot fi obținute pe site-ul https://pentrucomunitate.ro/, dar și în scris la adresa mentor@pentrucomunitate.ro sau prin telefon la numerele 0752-018760 sau 0755-045699. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.