EDUCATIE 22 ianuarie 2019

Centrul de Excelență prelungește apelul pentru cei mai buni profesori

de Iulia Drăghici - Taraș | 997 vizualizări

Dosarele se mai pot depune până miercuri 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a prelungit termenul de înscriere pentru cadrele didactice care vor să predea la Centrul de Excelență (CEX) al județului Covasna.

Inspectoratul Școlar Județean Covasna informează că termenul pentru depunerea dosarelor cadrelor didactice care doresc să participe la selecția pentru Centrul de Excelență s-a prelungit până în data de 23.01.2019, ora 14:00”, arată informarea de presă, publicată luni pe site-ul IȘJ Covasna.

Termenul inițial era inclus în perioada 9 – 18 ianuarie, dar și acesta a fost extins apoi până în 20 ianuarie.

Centrul de Excelenţă pentru copiii superdotaţi, talentaţi şi performanţi va funcţiona în municipiul Sfântu Gheorghe, începând din acest an. Posturile au fost aprobate de Ministerul Educaţiei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local al reședinței de județ.

Pentru acest centru sunt deschise şase posturi şi jumătate: un post pentru director, ocupat de profesoara Pethő Maria, 0,25% pentru postul secretară şi 0,25% pentru contabil şi 5 posturi didactice.

„Posturile didactice vor fi ocupate prin plata cu ora, deci nu vor fi numai cinci profesori, ci mai mulţi, în funcţie de ariile curriculare care se vor desfăşura în acest centru”, a declarat la începutul anului pentru Agerpres, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva.

Centrul de Excelenţă figurează în reţeaua instituţiilor de învăţământ din Sfântu Gheorghe din anul 2016, dar din cauză că nu erau aprobate posturi pentru funcționare, nu s-a putut realiza, chiar dacă Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe erau de acord să finanțeze Centrul.  

CEX va funcționa în incinta Colegiilor „Mihai Viteazul” și „Székely Mikó”, pentru secțiile română, respectiv maghiară. Programul se va desfășura săptămânal, între 6 și 10 ore.

Înscrierile elevilor care vor să facă performanță vor fi deschise în perioada 28 ianuarie – 1 februarie a.c., potrivit IȘJ Covasna.

Toate informațiile referitoare la ce trebuie să conțină dosarul de înscriere al cadrelor didactice se găsesc pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, https://isj.educv.ro, la secțiunea Centrul Județean de Excelență.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.