EDUCATIE 8 iulie 2021

Cele mai bune licee din județ, după mediile obținute la Bacalaureat 2021

de David Leonard Bularca | 7532 vizualizări

Topul a fost realizat de o platformă online cu statistici despre examenul național 

Cele mai bune licee din județul Covasna după rezultatele inițiale ale examenului de Bacalaureat din acest an sunt, conform platformei online bacplus.ro, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului, Colegiul Național „Székely Mikó” și Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, ambele din Sfântu Gheorghe. La coada clasamentului întocmit de această sursă se află Liceul Tehnologic „Gábor Áron”, din Târgu Secuiesc. 

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului are 98,66% rată de promovare, precizează directoarea liceului, Maria Bularca. Un singur elev, dintr-o promoție mai veche, a fost aici declarat „respins”, a mai anunțat aceasta prin intermediul rețelei de socializare Facebook. 

Media notelor obținute de cei 77 de candidați înscriși la Bacalaureat de la „Eliade” este 8,30, cea mai mare din județ, conform bacplus.ro. 

„Este un efort comun - profesori, elevi și părinți, iar disciplina și-a spus cuvântul. Pentru că, până la urmă, despre asta este vorba, despre disciplină: un program bine organizat, atât în mediul online, cât și fizic, o coerență în procesul de predare - învățare și desigur, disponibilitatea de a obține rezultate foarte bune, adică muncă și iar muncă. Am colegi extraordinari și nu mă refer doar la cei care predau discipline de examen: bine pregătiți din punct de vedere profesional, dar și harnici. Fiecare dintre noi ne ocupăm cât putem de bine de „bucățica” noastră. Fiecare are rolul lui, un rol special. Nu în ultimul rând, relația pe care o stabilim cu elevii noștri în cei patru ani de liceu este una constructivă, de colaborare. Când l-ai determinat pe elev să înțeleagă pentru ce învață, dar mai ales pentru cine, lucrurile nu pot decât să evolueze spre direcția dorită”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, directoarea liceului „Mircea Eliade”, Maria Bularca.

Și faptul că elevii de la „Eliade” au susținut trei simulări ale examenului de Bacalaureat a dat roade, spune aceasta.  

„Am susținut trei simulări ale examenului, la nivel de școală: cea națională și alte două locale. Exercițiul este „mama învățăturii", deci, a funcționat. Cum spunea o absolventă pe un grup de socializare: „greul abia acum începe”! Noi i-am sprijinit să facă acest mare și important pas. Le dorim în continuare absolvenților succes și să revină la liceu să ne spună „am reușit”! Aceasta este marea satisfacție a cadrelor didactice - succesul elevilor”, ne-a mai spus Maria Bularca.

Ce licee se mai regăsesc în top 

Pe locul doi în clasament se poziționează Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, cu un procent de promovabilitate de 94%. Aici au fost înscriși 90 de candidați, iar media notelor obținute de aceștia este 8,20. 

Și candidații de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din reședința de județ au înregistrat rezultate bune în acest an. Aici procentul de promovare al examenului de Bacalaureat este de 95%, deci mai mare decât al Colegiului Național „Székely Mikó” cu un procent, însă media notelor pe care le-au obținut candidații de aici este 7,93, ceea ce face ca liceul „Mikes Kelemen” să se situeze pe poziția a treia. 

În clasament urmează Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din Sfântu Gheorghe, cu o medie a notelor de 7,81, dar și Liceul Teologic Reformat din Târgu Secuiesc, cu media 7,35. 

Patru licee covăsnene cu medii sub 5 la examenul de Bacalaureat

Sunt și licee unde media notelor obținute de candidații înscriși aici nu trece de 5. Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, din Întorsura Buzăului, a avut 35 de absolvenți înscriși, dintre care doar 29% au promovat examenul. Media notelor obținute de candidați aici este de 4,94.

Liceul Tehnologic „Apor Péter” din Târgu Secuiesc a avut 32 de candidați înscriși, care însă au obținut o medie a notelor de 4,88. Aici promovabilitatea a fost de 6%.

Urmează Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, din Sfântu Gheorghe, cu 34 de candidați și o medie a notelor de 4,73. Dintre cei înscriși, 18% au promovat examenul de Bacalaureat.

La coada clasamentului se află Liceul Tehnologic „Gábor Áron”, din Târgu Secuiesc. Aici se înregistrează cel mai mic procent de promovabilitate (5%), dar și cea mai mică medie a notelor (3,81) din județul Covasna. În total, de la această instituție de învățământ au fost înscriși 57 de absolvenți pentru examenul de Bacalaureat. 

Lista completă poate fi consultată pe site-ul bacplus.ro, platformă care folosește datele puse la dispoziție de Ministerul Educației, care este perfectibilă, dar care își propune să ducă „digitalizarea la nivelul următor prin sintetizarea și publicarea de date statistice precum clasamentele județelor și ale liceelor, dar și informații detaliate despre fiecare județ și liceu.

Pe acest site, ne-am dorit să oferim o perspectivă amplă asupra educației în România prin grafice și tabele interactive care prezintă informațiile cele mai importante într-un mod ușor de înțeles”, transmit coordonatorii. 

La nivelul întregului județ, rata de promovabilitate după afișarea rezultatelor inițiale este de 61,72%.

Vineri, 9 iulie, se vor afișa rezultatele finale, după contestații, ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele pot crește sau, dimpotrivă, pot scădea, deci este posibil ca și prezentul clasament să sufere modificări. 

Sursa foto: captură de ecran bacplus.ro.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.