EDUCATIE 7 octombrie 2021

Cei mai buni profesori și antrenori pot fi nominalizați la Premiul Mentor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1231 vizualizări

Vor fi oferite 10 premii de câte 8.000 de lei 

De Ziua Mondială a Educației, care a fost marcată marți, 5 octombrie, Fundația Pentru Comunitate a reamintit că sunt în toi nominalizările pentru o nouă ediție a Premiului Mentor pentru excelență în educație. Astfel, 10 dintre cei mai apreciați dascăli, profesori, educatori, antrenori, mentori, vor putea fi răsplătiți pentru munca lor cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Fundația Pentru Comunitate. 

Din județul Covasna, până în prezent, de acest premiu au beneficiat Veres László, antrenor judo, în 2017, Pető Mária, profesor de fizică, în 2016 și Salamon András, profesor de limbă și literatură maghiară, în 2012. 

Depunerea aplicațiilor are loc în perioada 17 iunie - 31 decembrie 2021.

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.

Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate - https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.