EDUCATIE 1 februarie 2019

Cei 13 voluntari internaționali și-au luat rămas bun de la elevii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1950 vizualizări

Programul a ajuns în 3 școli din județ

Cei 13 tineri studenți, veniți din țări precum Brazilia, Indonezia sau Thailanda, în calitate de voluntari în cadrul proiectului Discover, și-au încheiat misiunea din județul Covasna. În perioada 17 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019 aceștia au venit la catedre în fața elevilor din clasele V-VIII de la Colegiul Național „Székely Mikó”, Liceul „Mikes Kelemen”, ambele din Sfântu Gheorghe, dar și de la Școala Generală „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului. Voluntarii le-au vorbit școlarilor despre țările lor, provocându-i astfel pe copii să își exerseze abilitățile de limba engleză.

Proiectul Discover Schools Covasna reprezintă pentru școala noastră o poartă spre lume și o modalitate facilă de a intra în contact direct cu limba engleză, dar și cu comunități diverse (Brazilia, Turcia, Hong Kong, Bahrein)”, a spus directoarea Școlii „Mihail Sadoveanu”, Luminița Bobeș.

„(N.red. Proiectul a fost util) nu numai din punct de vedere al comunicării în limba engleză, ci și din punctul de vedere al prezentării unei concepții noi legat de SDG (Sustainable Development Goals) și faptul că voluntarii au stat ca un exemplu care merită urmărit și pentru elevi în viitor, și anume ca să devină și ei voluntari și să facă ceva bun pentru umanitate”, a spus un alt profesor implicat în proiect, Pozsony Katalin.

Programul Discover a ajuns, în această a treia ediție, la 1.000 de elevi din județ. Primele două ediții au avut loc în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, dar și în iunie 2018. În total, până acum, 26 de voluntari din toate colțurile lumii au ajuns în reședința de județ, dar și în alte localități covăsnene.

„În ediția aceasta am crescut numărul de școli partenere și ținând cont de feedback-ul edițiilor anterioare am îmbunătățit procesele și modul de lucru. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost nivelul de implicare al partenerilor și faptul că am văzut cum internaționalii aduși de noi au legat prietenii cu profesorii, elevii și în special cu voluntarii locali. Acești au devenit, probabil fără să își dea seama, „ambasadori” ai României și ai localității/județului din care fac parte. Mă bucur că internaționalii s-au înțeles foarte bine cu profesorii și împreună cu aceștia au livrat sesiuni interactive și de calitate copiilor, sesiuni din care au învățat lucruri care o să-i ajute pe plan profesional și personal. Aștept cu nerăbdare să văd aceste tipuri de proiecte prezente în cât mai multe instituții/școli”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, coordonatorul județean al proiectului, Bogdan Andrei Scafariu.

Proiectul a fost adus la Sfântu Gheorghe prin organizația mondială de tineret AIESEC, filiala din Brașov, cu avizul Ministerului Educației Naționale. De asemenea, în rândul partenerilor se numără Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Universitatea Transilvania Brașov, Asociația de Tineret „Ecou”, liceele implicate, dar și Liceul de Artă „Plugor Sándor”, precum și alți parteneri din mediul privat.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.