EDUCATIE 5 martie 2020

Cea mai mare competiție de dezbateri academice pentru liceeni revine la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2949 vizualizări

Evenimentul are loc în 6 -8 martie și aduce în oraș peste 300 de participanți din toată țara 

Cea mai mare competiţie de dezbateri academice pentru liceeni, Covalact Saint George City of Debate, ajunsă la a 14-a ediţie, se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, în perioada 6-8 martie 2020. Sunt aşteptaţi peste 300 de participanţi din toată ţara, care vor face din nou ca reședința județului Covasna să fie pentru trei zile capitala dezbaterilor din România.

Competiţia va fi supervizată de o echipă de arbitri cu experienţă în dezbateri, denumită C.A. Team (Chief Adjudicators Team), formată din Ioana Măxineanu, Victor Băjan, Ovidiu Damian, Irina Maer, Ştefan Matei, Ovidiu Pătru, Cosmin Tenie, Cătălin Retegan şi Alexandra Firescu. Evenimentul îi are ca gazde pe cei doi debateri din Sf. Gheorghe care au reuşit să câştige ultimele două ediţii SGCoD, Tordai Mihaly şi Edmond Vrânceanu, care au acceptat invitaţia organizatorilor de a superviza competiţia şi pentru a îmbunătăţi calitatea acesteia.

Vor fi prezente 70 de echipe din România şi Republica Moldova, care vor dezbate pe mai multe moţiuni, două dintre ele fiind anunţate cu o lună în urmă (pentru a avea timp de pregătire al argumentelor), dar şi teme anunţate cu o oră înainte de dezbaterea propriu-zisă (numite şi moţiuni impromptu). Cele două moţiuni pregătite la SGCoD14 sunt: „Acest Parlament nu ar fi permis politicienilor şi înalţilor funcţionari de stat care au activat în regimul comunist român să ocupe poziţii publice după căderea acestuia” şi „Acest Parlament regretă ascensiunea economiei de tip <<gig>> (muncă la comandă)”.

Competiţia va avea loc la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, care găzduieşte evenimentul încă de la a doua ediţie, iar marea finală va avea loc în Sala de Festivităţi a Colegiului „Székely Mikó”. Buna desfăşurare a competiţiei va fi asigurată de 70 de voluntari, coordonaţi de Bogdan Todoran şi Lorand Caia-Teodorescu, care se vor asigura că fiecare participant are parte de o experienţă excelentă la Sfântu Gheorghe.

Covalact Saint George City of Debate 14 este un eveniment organizat de Asociaţia de Tineret Ecou, cu sprijinul consistent oferit de partenerul principal Covalact, partenerii Zizin Ape Minerale, Amigo InterCost, diMansions Hit Music Festival. 

Pentru mai multe detalii despre competiţie, vă invităm să accesaţi situl www.cityofdebate.ro.

Sursă: Comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.