EDUCATIE 22 decembrie 2021

Ce program au școlile covăsnene în 23 decembrie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1153 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna anunță că sunt doar patru unități școlare în județ care au decis ca ziua de joi, 23 decembrie, să organizeze cursurile conform orarului. Restul au adaptat programul și vor organiza diverse activități de Crăciun, la școală sau în familie. 

În ceea ce privește ziua de 23 decembrie, joi, majoritatea unităților de învățământ din județ au decis să adapteze modul în care se va organiza această zi din punct de vedere didactic. Doar 4 unități de învățământ au decis să organizeze cursurile conform orarului: Lic. Teoretic „Mikes Kelemen” Sf. Gheorghe și școlile din Dalnic, Valea Mare și Boroșneu Mare.

Unele unități au decis să organizeze activități non-formale  pe tema sărbătorilor de Crăciun în unitatea de învățământ, precum: serbări/festivități școlare, cântece de Crăciun în jurul coroniței de advent, realizarea unor ornamente de Crăciun de către elevi, primirea darurilor de Crăciun, transportarea cadourilor de Crăciun făcute de elevi la familii nevoiașe etc.

Alții vor avea doar oră de dirigenție la școală cu tema Crăciunului. Unii vor merge la patinoar cu elevii (Lic.T Apor Péter). Unele grădinițe vor avea program mai scurt, iar pentru preșcolarii de la Grădinița „Csipike” din Sf. Gheorghe se va organiza  un concert de Crăciun desfășurat la biserica unitariană din Sf. Gheorghe (Îngerii Crăciunului).

Majoritatea școlilor însă au decis ca în ziua de joi elevii să realizeze activități specifice sărbătorilor de iarnă în familie. În acest sens elevii au primit sarcina de a realiza diverse proiecte tematice non-formale în familie, tema proiectelor fiind legată de sărbătorile de Crăciun. Pozele sau alte materiale realizate în cadrul proiectului, ca dovezi, vor fi postate în grupuri pe Facebook, în Google Classroom, site-ul școlii sau vor fi prezentate de către elevi cu prima ocazie după revenirea la școală.

Vă dorim Sărbători Fericite și La Mulți Ani!”, a transmis IȘJ Covasna. 

Zilele trecute, Ministerul Educației a anunțat că oferă școlilor posibilitatea să aleagă cum să petreacă ziua de 23 decembrie. 

Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie. 

Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță. 

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să-și poată adapta mai eficient activitățile în concordanță cu așteptările și nevoile societății”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: pexels/anna-tarazevich

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.