EDUCATIE 12 iunie 2020

Câți elevi covăsneni intră luni în Evaluarea Națională în condiții de pandemie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1411 vizualizări

Cum s-au pregătit școlile pentru derularea examenului în cele peste 50 de centre 

Numărul elevilor de clasa a VIII-a din județul Covasna care participă în perioada 15 – 27 iunie la examenul de Evaluare Națională este 1.868. Dintre aceștia, 1.338 sunt de la secția maghiară, iar 530 de la secția română, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Examenul de evaluare națională se desfășoară, în acest an, în 53 de centre de examen din județ, iar lucrările elevilor sunt evaluate în 2 centre de evaluare stabilite de Comisia Județeană de evaluare națională.

În derularea întregului examen sunt implicate 620 de cadre didactice din județ. (membri ai comisiilor de examen, de evaluare, asistenți, profesori evaluatori).

Și în acest an, ca și în anii precedenți, lucrările elevilor vor fi evaluate de către cadre didactice din alt județ”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de IȘJ Covasna. 

Aceeași sursă subliniază faptul că „unitățile de învățământ desemnate ca centre de examen sunt pregătite în ceea ce privește asigurarea tuturor condițiilor de examen, precum și în ceea ce privește respectarea tuturor prevederilor prevăzute de Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății (OcMEC-MS) nr. 4267/841/2020. Printre acestea, enumerăm: 

 1. Asigurarea accesului în unitatea de învățământ astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate și să fie evitate aglomerările de persoane (existența în fața ușilor a marcajelor cu bandă colorată).
 2. Asigurarea termometrelor digitale necesare pentru măsurarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37,3°C) la intrarea în unitatea de învățământ a candidaților și a membrilor comisiei de examen.
 3. Existenţa unui cadru medical care să asigure măsurarea temperaturii și asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.
 4. Asigurarea la intrarea în unitatea de învățământ, a materialelor și echipamentelor de protecție. 
 5. Stabilirea și marcarea traseelor, a intrărilor și a ieșirilor, precum și a sensului de deplasare pe coridoare către sălile de examen. 
 6. Asigurarea condițiilor igienice în sălile de examen. 
 7. Asigurarea condițiilor igienice pentru grupurile sanitare. 
 8. Stabilirea unei modalități sigure pentru distribuirea măștilor pentru elevi atât la intrarea acestora în centrul de examen, cât și la sfârșitul probei scrise, pentru deplasarea la domiciliu.
 9. Desemnarea persoanei responsabile cu distribuirea măștilor de protecție pentru elevi. 
 10. Colectarea corespunzătoare a măștilor folosite în locuri speciale, semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învățământ”.

Calendarul examenului arată că sesiunea 2020 a examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a se derulează în perioada 15 – 27 iunie astfel: 

 • 15 iunie 2020 - Limba și literatura română - probă scrisă;
 • 17 iunie 2020 - Matematica - probă scrisă;
 • 18 iunie 2020 - Limba și literatura maternă - probă scrisă; 
 • 22 iunie 2020 - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00); 
 • 22 iunie (ora 16:00 – ora 19:00) – 23 iunie 2020 (ora 8:00 – 12:00) - Depunerea contestațiilor); 
 • 23-26 iunie 2020 - Soluționarea contestațiilor;  
 • 27 iunie 2020 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Probele scrise încep zilnic la ora 9:00, accesul elevilor în sălile de examen fiind permis până la ora 8:30.

„Succes tuturor elevilor care vor participa la examenul de evaluare națională!”, mai transmite IȘJ Covasna. 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.