EDUCATIE 15 februarie 2019

Broșuri despre „Maghiari celebri din România Centenară”, împărțite în școli din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1809 vizualizări

Campania își dorește dezvoltarea dialogului interetnic între tinerii din județul Covasna

Broșurile „Maghiari celebri din România Centenară” au ajuns joi, 14 februarie, la elevi din două școli ale reședinței de județ, prin reprezentanții organizațiilor de tineret Asociația Identitate și Dialog - AID și Hárit. Dialogul interetnic al tinerilor din Sfântu Gheorghe s-a derulat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

„Materialul prezintă tinerilor modele demne de urmat, care au contribuit, în diverse domenii de activitate, la procesul de modernizare a țării în care trăim.

Prin acest demers dorim ca tinerii maghiari să se simtă incluși în aniversarea centenară a unei țări care este și a lor, pentru dezvoltarea căreia au contribuit atâția maghiari de seamă. De asemenea, tinerii români vor găsi, în rândurile acestei broșuri, noțiuni despre contribuția unor personalități maghiare la dezvoltarea statului român modern.

Astăzi am fost prezenți în Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, unde am discutat cu tinerii români și maghiari despre asociațiile noastre și despre importanța dezvoltării dialogului interetnic în județul nostru.

În urma discuțiilor cu tinerii elevi a rezultat că în județul nostru există această dorință de cunoaștere și de relaționare, de ambele părți. Tinerii români și maghiari sunt dornici să participe la proiectele pe care asociațiile noastre își propun să le organizeze pe parcursul anului 2019, astfel că, în curând ne vom putea mândri cu o mai bună relaționare și o mai bună cunoaștere a ambelor culturi, în rândul tinerilor din județul nostru”, arată un comunicat de presă, transmis joi redacției OBSERVATORUL DE COVASNA, de Asociația Identitate și Dialog (AID).

Întâlnirile liderilor AID și Hárit, Alexandru Andriesei, respectiv Kelemen Szilárd, cu tinerii elevi și din alte licee ale municipiului Sfântu Gheorghe, vor continua și săptămâna viitoare, mai arată aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.